Grad Ogulin u 2017. poharale dvije tuče, jedna poplava, požar deponija – prijavljena šteta veća od 16 milijuna kuna

Grad Ogulin i njegove stanovnike u ovoj su godini, koja još nije niti završila, pogodile čak tri elementarne nepogode. Nastala je velika šteta, dok najveći pojedinačni prijavljeni iznos štete iznosi 373.690 kuna.

Po pisanju OGportala, župan Karlovačke županije je proglasio tri elementarne nepogode, dvije u lipnju kao posljedicu tuče, te onu u rujnu koju će nažalost dobro zapamtiti brojni poplavljeni Ogulinci. U prvoj tuči koja je poharala grad pod Klekom prijavu štete je podnijelo trinaest fizičkih osoba i dvije pravne osobe, a iznos šteta ukupno iznosi 670 tisuća kuna. U drugoj tuči prijavu je je podnijelo čak 593 fizičke osobe i pet pravnih, a iznos je puno veći – čak 6,3 milijuna kuna.

Onda je u rujnu stigla i poplava. Župan Damir Jelić je elementarnu nepogodu proglasio 22. rujna, pa je prijavu štete u nadiranju vode podnijelo 104 fizičke osobe i 2 pravne osobe, a iznos šteta iznosi velikih 9,2 milijuna kuna. Najviša procijenjena šteta evidentirana je kod jedne fizičke osobe u iznosu od 373.690,00 kuna.

– Pomoć za ublažavanje nastale štete od strane Grada Ogulina ostvarile su 4 najpotrebitije obitelji u iznosu od 14.432 kuna, a pomoć je u građevinskom materijalu.

Osim tri elementarne nepogode, piše OGportal, u rujnu je grad zadesio i požar na odlagalištu Sodol . Otpad se tih dana vozio u Karlovac, pa su troškovi gašenja požara, preslagivanja otpada i odvoza u Karlovac iznosili 200 tisuća kuna.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest