Retencija Ogulin neće stati: HŽ dala suglasnost, Hrvatske vode dokumentaciju, a pravni timovi dobili 339 predmeta za riješiti

Iako se prije samo nekoliko dana činilo da će cijeli projekt retencije u Ogulinu stati, danas, srećom, sasvim druga priča: HŽ Infrastruktura dala je potrebnu suglasnost, Hrvatske vode i ostali – Županija, njene ustanove i tvrtke – obavili primopredaju dokumentacije i pravni timovi počinju rješavati 339 predmeta.

Iz Županije su, naime, poručili da je danas u Uredu župana obavljena primopredaja dokumentacije od strane Hrvatskih voda i svih sporazumnih strana za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za zaštitu od poplava grada Ogulina.

– Formirano je 5 timova koji se sastoje od 2 pravnika iz Karlovačke županije, Županijske uprave za ceste, Razvojne agencije Karlovačke županije, Centra za gospodarenje otpadom Karlovačke županije, Opće bolnice Karlovac i Opće bolnice i bolnice branitelja Domovinskog rata Ogulin. U rad im je dodijeljeno ukupno 339 predmeta za koje sve treba pokrenuti zakonom propisan postupak pred Uredom državne uprave u Karlovcu. Hž infrastruktura suglasna je sa izrađenim glavnim projektom. Tom prilikom predstavnici Hrvatskih voda predvođeni Natašom Rahelom Borovček izvijestili su Karlovačku županiju kako se projekt razvija u potpunosti u skladu sa zadanim i planiranim rokovima. U tijeku je finalizacija ishođenja potvrde na glavni projekt od strane HŽ infrastrukture koja prethodi pokretanju postupka za izdavanje građevinske dozvole, priopćila je Županija.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest