Ukupna kilometraža svih sudionika “Pedalinih” vožnji u 2015. bila je 60.800 km

Članovi najuspješnijeg karlovačkog rekreacijskog biciklističkog kluba, SRK Pedala Laganini, koji okuplja 60 članova s redovito plaćenom članarinu, održali su redovnu godišnju skupštinu. Naglašeno je kako je prošla godina za taj klub bila uspješna, uostalom kao i sve prethodne i, što je itekako važno, to je da se većina stalnih članova aktivno bavi rekreativnim biciklizmom. Odvozili su 71 klupsku vožnju s ukupno prijeđenih 5.140 km, a ukupna kilometraža svih sudionika vožnji u 2015. godini je 60.800 km.

Izvješće o radu za prošlu godinu podnio je predsjednik Vladimir Latković, inače”prva pedala” kluba, koji je između ostaloga naglasio: – Posebno bih se osvrnuo na šest naših već standardnih biciklijada iz godišnjeg plana za 2015. godinu. Biciklističku sezonu smo otvorili u travnju 6. Proljetnom biciklijadom gdje je sudjelovalo 90 biciklista iz Karlovca, Ogulina, Petrinje i Zagreba. Na tradicionalnoj 10. Tijelovskoj biciklijadi sudjelovalo je 45 biciklista zbog lošeg vremena. Povodom obilježavanja dana osnivanja 110. brigade HV i Dana državnosti održali smo 8. biciklistički maraton Putovima 110. brigade na relaciji Karlovac-Lasinja-Topusko-Gvozd-Muljava-Vojnić-Karlovac. S povratkom u Karlovac prevalili smo čitavih 160 km. Naglasak bih stavio na naš najbolje uhodani projekt, na 5. biciklijadu Karlovačke 4 rijeke, koju smo organizirali povodom rođendana grada Karlovca. Podsjećam da kružna tura dužine 95 km obilazi sve 4 karlovačke rijeke od Karlovca preko Barilovića i Generalskog Stola do Lešća, zatim dalje preko Bosiljeva, Vukove Gorice i Netretića do Grduna te konačno preko Pokuplja i Hrnetića natrag u Karlovac. Sudjelovalo je stotinu biciklista iz Karlovca, Rijeke i Zagreba. Perjanica među biciklijadama je četverodnevna županijska biciklijada Od Kupe do Kapele čija kružna trasa obilazi svih pet gradova i 17 općina naše županije a koja je prošle godine održana po šesti put. Na vožnji je sudjelovalo 20 članova našeg kluba, prijatelji biciklisti iz Zagreba i Metlike, te dvadesetak povremenih biciklista iz Karlovca i Ogulina.

Godišnja priznanja primili su: Davorin Papa, Aleksandar Stanić, Željko Smoljanić, Stjepan Oborovečki i Željko Fuček. Zahvalnice su dobili: KBB Kardum, Hollyvood caffe, Lovački dom Muljava, Zoran Vidović, Vesna Štraus, Srednja škola Slunj te osnovne škole “I. B. Mažuranić” iz Ogulina, Plaški, Krnjak, Draganić i Barilović, OPG Tomičak i Mate Butalja. Medalje za “ironman pedale” koji su u 24 sata biciklima kroz Karlovačku županiju prešli 380 km, primili su: Janko Poturica, Bojan Grbić, Alen Katić, Ivica Vuković i Zdenko Grgurić.

Desetak odvažnijih “pedala” vozili su talijanske Dolomite, biciklističku manifestaciju Sella Ronda Bike Day, na kojoj je sudjelovalo 10.000 biciklista. Karlovčani su odradili uspone na 4 planinska prijevoja viših od 2.200 m u kružnoj vožnji dužine 55 km. Na dvotjednu ekspedicija od Karlovca do Andore, Barcelone i Lourdesa te natrag preko Nice, Monte Carla i Francuskih Alpa, išlo je 13 članova kluba. Odvoženi su pritom usponi na visoke prijevoje u Pirinejima i Alpama od kojih svakako prednjači Col de la Bonette sa 2.715 m visine koji je tako postao nova najviša točka na kojoj su bili “Pedalini” bicikli. Pritom je odrađena složena i obimna logistika u pripremi, transportu, prehrani i noćenju, uz cjelokupni trošak putovanja na teret učesnika.

– U ovih deset godina naši su članovi pedalirali po cestama 16 europskih zemalja – Italiji, Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, BiH, Makedoniji, Kosovu, Crnoj Gori, Slovačkoj, Češkoj, Poljskoj, Španjolskoj, Andori, Portugalu, Švicarskoj i Francuskoj. Još jednom sa zadovoljstvom mogu reći sve najbolje o protekloj biciklističkoj godini uz želju da takva i još bolja bude svaka slijedeća – rekao je na kraju Latković.

U planu za 2016. godinu SRK Pedala Laganini planira održati sve dosadašnje aktivnosti i sudjelovati na raznim drugim biciklijadama. Tijekom ovoga i sljedećeg mjeseca klub će 10-tu godišnjicu prigodno obilježiti izložbom u Knjižnici za mlade (Banjavčićeva ulica) i tribinom koja će biti održana u Gradskoj knjižnici “I. G. Kovačić”.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest