Gitaristički koncert Josinalda Coste i Armina Abidhodžića oduševio publiku u crkvi Presvetog Srca Isusova

U sklopu održavanja 16. međunarodne ljetne škole gitare, a u organizaciji Glazbene škole Karlovac, u crkvi Presvetog Srca Isusova u Karlovcu održan je gitaristički koncert Josinalda Coste (Brazil) i Armina Abdihodžića (SAD). U jednosatnom programu svaki od izvođača izveo je po pet skladbi a za publiku na kraju i jednu zajedničku kompoziciju. Publika je dugotrajnim pljeskom zahvalila izvođačima na prekrasnom koncertu koji su im podarili.

Dr. Josinaldo Costa izveo je skladbe: Gran Solo, Op. 14 (F. Sor), Bardenklange, Op. 13 An Malvina – An die Entfern i Abendlied (J.K. Mertz), Prelude No. 3 i 4 (H. Villa-Lobos), Two pieces for guitar (A. Mellos) i Granada (I. Albeniz).

Dr. Armin Abdihodžić izveo je skladbe: Capricho arabe (F. Tarrega), Le Fandago Varie, Op. 16 (D. Aquado), Varijacije na Mozartovu temu, Op. 9, Danza Mora – Recuerdos de la Alhambra (F. Tarrega i Asturias (I. Albeniz).

Brazilski gitarist Josinaldo Costa završio je akademiju muzičkih umjetnosti na Univerzidade Federal de Pernambuco u Brazilu te magisterij gitare na University of Akron u SAD-u. Ove godine je obranio doktorat iz muzičkih umjetnosti na jednom od najprestižnijih univerziteta u SAD-u, Eastman School of Music. Trenutno je voditelj gitarskog programa u Servite High School u Anaheimu (Kalifornija, SAD).

Armin Abidhodžić je rođen u Bihaću gdje završava osnovnu i srednju glazbenu školu. Nakon završenog studija gitare u SAD-u u 2013. godini završava doktorat gitare na jednom od najvećih američkih univerziteta, University of North Texas. Predaje gitaru na University of Alaska Anchorage u SAD-u te je član gitarskog kvarteta Barealis.

Program koncerta

16. Međunarodna ljetna škola gitare održava se od 28.6 – 7.5. 2015. Svečano otvorenje održano je 28. 6. koncertom u crkvi Presvetog Trojstva a nastupili su Trio Klasinc&Lončar (SAD) / Žarko Ignjatović (Slovenija). U ponedjeljak, 29. 6. održan je koncert Darka Petrinjaka, također u crkvi Presvetog Trojstva. U utorak, 30. 6. održan je spomenuti koncert u crkvi Presvetog Srca Isusova, a u srijedu, 1. 7. (21 sat) u Caffe baru Cohiba biti će održana večer improvizacije. U četvrtak, 2. 7. (19,30 sati) ispred Gradskog kazališta Zorin dom koncert će održati Slovenski gitarski kvartet. Solistički koncert polaznika Međunarodne ljetne škole gitare održat će se u petak, 3. 7. (19,30 sati) u atriju Gradskog muzeja Karlovac. Subota je rezervirana za završni koncert koji će se održati ispred Glazbene škole Karlovac (18,30 sati). U nedjelju, 5. 7. (18,30 sati) gostovanje je u Starom gradu Ozlju.

KAportal

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest