PRIJATELJ PODUZETNIŠTVA

Dan poduzetništva u Hrvatskoj obilježen u Ogulinu! Domitrović: Razvoj gospodarstva prioritet je ove gradske vlasti, pokazuju to i podaci

Grad Ogulin oduvijek je bio prijateljski raspoložen prema poduzetnicima, a pogotovo u posljednjih nekoliko godina kada nam broj poduzetnika, a i broj zaposlenika je u konstantnom porastu

U Ogulinu je ovog tjedna obilježen Dan poduzetništva Hrvatske. Radi se o projektu poslovne zajednice Osjeti Hrvatsku, koji je realiziran u suradnji s Gradom, lokalnom Turističkom zajednicom te Pučkim otvorenim učilištem.

Program se sastojao od priča iz života uspješnih hrvatskih poduzetnica i poduzetnika o tome kako su uspjeli u svom biznisu. Među njima su govorili i ogulinci, Sabina Gvozdić i Marinko Sabljak. 

Gradonačelnik Dalibor Domitrović podsjetio je da je razvoj gospodarstva prioritet ove gradske vlasti te je iznio i konkretne brojke koje im idu u prilog. 

Na početku njegova prva mandata, u 2017. godini, na području grada poslovalo je 416 subjekata, 2021. godina završila je s 506 aktivna poslovna subjekta, odnosno 89 tvrtki i obrta više.

U 2017. godini na području Ogulina bilo je 3.911 zaposlenih osoba, 597 nezaposlenih, prosječna neto plaća iznosila je 4.201. kuna. Na kraju prošle poslovne godine zaposlenih je bilo 4.248, nezaposlenih 265, a prosječna neto plaća u odnosu na 2017. godinu veća je za 23 posto, iznosi 5.175 kuna.  

Povelje Grada prijatelja poduzetništva

Inače, u Ogulinu su premijerno dodijeliljene i Povelje Grad prijatelj poduzetništva, koja se po prvi puta dodjeljuje predstavnicima lokalne zajednice u prvom redu gradovima, a s ciljem još veće suradnje s poduzetnicima.

– Povelja se prvi puta dodjeljuje predstavnicima lokalne zajednice, u prvom redu Gradovima, a vjerujemo uskoro općinama i županijama s ciljem promicanja učinkovite suradnje “na terenu” tamo gdje poduzetnici grade svoje aktivnosti i razvijaju svoje ideje u konkretna djela, kazala je u povodu održavanja Dana poduzetništva Hrvatske u Ogulinu futurologinja poduzetništva Sanela Dropulić, direktorica poslovne zajednice Osjeti Hrvatsku.

Povelje Grada uručene su Gradu Ogulinu i gradonačelniku Daliboru Domitroviću, Gradu Pakracu i gradonačelnici Anamariji Blažević, Gradu Varaždinskim Toplicama i gradonačelnici Dragici Radaković te Gradu Zaprešiću i gradonačelniku Željku Turku.

– Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što u gradu Ogulinu mogu ugostiti poslovnu zajednicu Osjeti Hrvatsku u organizaciji Dana poduzetništva Hrvatske. Zahvaljujem se prije svega cijelom timu poslovne zajednice Osjeti Hrvatsku što su prepoznali Grad Ogulin kao grad prijatelj poduzetništva, te mu dodijelili Povelju Grad prijatelj poduzetništva.

– Grad Ogulin oduvijek je bio prijateljski raspoložen prema poduzetnicima, a pogotovo u posljednjih nekoliko godina kada nam broj poduzetnika, a i broj zaposlenika je u konstantnom porastu. Ova povelja bit će nam poticaj da još više i intenzivnije radimo, komuniciramo i pomažemo našim poduzetnicima kako bi im u ova teška i izazovna vremena što više olakšali njihovo poslovanje. Veselim se našem susretu i druženju, izjavio je gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović povodom Dana poduzetništva Hrvatske. 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest