Napuštena škola u Loviću Prekriškom dobila novu funkciju – postala Centar za posjetitelje poučne staze “Gdje voće zri”

Područna škola u Loviću Prekriškom na području Grada Ozlja već godinama nema učenika, na napuštena je zgrada škole, uz dodatna ulaganja, ipak dobila priliku za novi početak.

Naime, u okviru projekta Enjoyheritage otvorena je poučna staza “Gdje voće zri”, dok je u napuštenoj školi otvoren Centara za posjetitelje koji je prošlog tjedna i počeo s radom.  Grad Ozalj uključio se u ovaj projekt a kako bi, navodi se, projektnim aktivnostima omogućili bolje povezivanje i razvijanje postojeće interpretacijske infrastrukture kulturne i prirodne baštine mjesta.

– U svrhu povezivanja i očuvanja baštine te povećanja broja posjetitelja u projekt će, u školu u Loviću, biti uključeni slijedeći objekt – Crkva Sv. Križa, Crkva Sv. Lovre, Župna crkva Uskrsnuća Gospodnjeg i Crkva Sv. Franje Ksaverskog. Također, preuređenjem napuštene OŠ Lović Prekriški u centar za posjetitelje osniva se i mjesto za diseminaciju informacija o Gradu Ozlju i Parku prirode Žumberak – Samoborsko gorje.

Centar Lović Prekriški je opremljen info pločama, multimedijalnom opremom, namještajem, brojačem posjetitelja te će nuditi edukativne sadržaje tijekom cijele godine.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest