ŠTRUDLAFEST

Počinje peto izdanje gastro manifestacije ŠtrudlaFest – gradonačelnica Lipšinić ne skriva zadovoljstvo uspjehom cijele priče

Bogat program desetodnevne manifestacije ŠtrudlaFesta, koja počinje 4. rujna, donosi niz noviteta, edukativnih sadržaja na nekoliko destinacija diljem Karlovačke županije, a u priči ove godine sudjeluje rekordnih 28 restorana.

Počinje peto izdanje ŠtrudlaFesta, najvažnije turističke manifestacije ozaljskog kraja, ali i cijele Karlovačke županije.

Gradonačelnica grada Ozlja Gordana Lipšinić kazala je za KAportal kako ove godine u neobičnim okolnostima manifestacija traje 10 dana, a bogati program uveseljavat će sve one koji se nađu u Jaškovu – selu štrudli, ali i na brojnim drugim lokacijama u županiji. 

-Prilagodili smo se i pripremili program u suradnji s nekoliko muzeja, ove godine u Tjednu štrudle sudjeluje i rekordnih 28 restorana, a program je bogatiji i za nove edukativne sadržaje, među njima i odlična likovna radionica Art Apetit, koju ćemo nastaviti raditi tijekom cijele godine, najavljuje gradonačelnica Lipšinić.  

Ove su se godine u ŠtrudlaFest uključili i brojni muzeji, pa će tako u Zavičajnom muzeju Ozalj svih 10 dana manifestacije uz kupljenu ulaznicu svaki posjetitelj dobiti gratis štrudlu. Ista akcija očekuje posjetitelje Starog grada Dubovca 5. i 6. rujna, a u subotu 05. rujna i posjetitelje Gradskog muzeja Karlovac i Baraćevih špilja u Rakovici. Karlovačka Aquatika za subotu, 12. rujna, priprema i zanimljivu radionicu izrade unikatnih licitarskih suvenira u obliku riba i srca uz prigodnu prodaju štrudle.

Selo štrudle – Jaškovo ove godine svaki dan nudi piknik ponudu košara Štrudloljubac, Štrudlomanijak te Karlovačkom piknik košarom, a vikendima će biti organizirana i vođena najslađa biciklistička ruta na svijetu – “Štrudla by bike”, koja će zainteresiranim posjetiteljima otkriti najljepše dijelove netaknute prirode uz magičnu rijeku Dobru.

Osim podrške Grada Ozlja i novoosnovane Turističke zajednice područja Kupa, ovaj festival štrudle prepoznala je i Karlovačka Županija ujedno kao najveću gastro manifestacije koju županija ima.

Gradonačelnica Gordana Lipšinić ne krije zadovoljstvo uspjehom cijele ove priče, koja ih ujedno motivira i čini ponosnim te se raduje novim posjetiteljima, ljubiteljima domaće hrane i slastica, tradicije koju ponosno čuvaju i slave.

– Zahvaljujemo svima na podršci i radujemo se novim druženjima u prekrasnom Selu štrudle, pozivam sve u Jaškovo, pratite novosti na web stranici strudlafest.com i društvenim mrežama, dođite nam u dobrom društvu. Ujedno napominjem kako su sve aktivnosti organizirane uz pridržavanje epidemioloških preporuka, te stoga osobno apeliram na sve da paze na sebe ali i druge.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest