DRUŠTVENI CENTAR OZALJ

Grad Ozalj bogatiji za još jedan socijalni program, niz radionica i edukacija bit će dostupna građanima svih dobnih skupina

Projektom "Društveni centar Ozalj" građanima će biti na raspolaganju niz kulturno-umjetničkih, socijalno-društvenih, digitalno-informatičkih, participativno- deliberativnim programa, kao i onaj usmjeren mladima i volonterstvu.

Grad Ozalj bogatiji za još jedan socijalni program, kojeg provodi Gradsko društvo Crvenog križa Ozalj u suradnji s Gradom Ozljem, Lokalnom akcijskom grupom Vallis Colapis, Udrugom za promicanje novih tehnologija Tehno Oz, LEADER mrežom Hrvatske te Udrugom za očuvanje kulturne i prirodne baštine Zora – Prilišće 1925.

Naime, u studenom 2020. godine započela je provedba projekta “Društveni centar Ozalj” sufinanciranog od strane Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od gotovo dva milijuna kuna.

Kako prenosi voditeljica projekta Ivana Brložan, cilj projekta je osnažiti javno-civilno partnerstvo i praksu sudjelovanja organizacija civilnog društva iz ruralne zajednice u upravljanju i donošenju odluka u grad Ozlju, upravo kroz širenje raspona postojećih i novih socijalnih, kulturnih, obrazovnih i gospodarskih sadržaja, usluga i aktivnosti koje se pokreću ili već provode u lokalnom društvenom centru uz unaprjeđenje kapaciteta.

– Kroz projekt izravno će se pridonositi povećanju iskorištavanja javnih prostora za društveni život kao i povećanju aktivnosti različitog spektra za građane, a uz to će se promovirati i predstavljati primjer dobre prakse u razvoju javno-civilnog partnerstva i među sektorske suradnje. Unutar projekta predviđeno je pet tematskih programa unutar kojih su podijeljene aktivnosti, pojašnjava voditeljica Brložan.

Riječ je o kulturno umjetničkim, socijalno društvenim, digitalno informatičkim, participativno deliberativnim programima, kao i onaj usmjeren mladima i volonterstvu.

– Kroz programe provodit će se niza kulturno-umjetničkih aktivnosti, zdravstvenim predavanjima, radionica prve pomoći, radionicama informatička pismenost, elektronike i robotike, aktivnostima koje obuhvaćaju javnu raspravu o turističkoj poziciji Ozlja, radionicama o participativno-deliberativnom sudjelovanju, društvenom poduzetništvu, kao i one za poljoprivrednike, edukacije o menadžmentu volontera samo su neke od njih, ističe voditeljica Brložan.

Na projektu je angažirano i 14 volontera iz lokalne zajednice koji će sudjelovati kao suradnici pri izvedbi edukacija i radionica, ujedno, predviđena je adaptacija i prilagodba prostora u javnom vlasništvu za organiziranje društvenih aktivnosti.

– Redovito krajem mjeseca objavit ćemo kalendar aktivnosti za svaki nadolazeći mjesec kako bi korisnici Društvenog centra u svakom trenutku bili informirani o aktivnostima I njihovom održavanju. Ujedno, pozivamo sve zainteresirane, svih dobnih skupina, da nam se priključe na aktivnosti, poručuje voditeljica Brložan.  

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest