TURISTIČKA ATRAKCIJA

Otvoren Adrenalinski park u Ozlju – jedini takav sadržaj u ovom dijelu Hrvatske, gradonačelnica Lipšinić uvjerena – odlična dopuna ostalim sadržajima u gradu

Adrenalinskim parkom upravljat će lokalna turistička agencija Croatia Open Land Tours DMC, kojoj je ujedno cilj umrežavanje raznih dionika na širem ozaljskom području kako bi cjelokupna ponuda bila što bogatija i kvalitetnija

Grad Ozalj bogatiji je za još jedan turistički sadržaj, Adrenalinski park, inače prva takva atrakcija u ovom djelu Hrvatske. Kako se moglo čuti na njegovom otvorenju, to je upravo ono što je potrebno kako bi se zaokružila cijela ponuda šireg ozaljskog područja, a privući će, uvjerni su svi, širok krug posjetitelja, posebice ljubitelje adrenalinskog turizam, kao i za one koji se žele okušati u savladavanju raznih prepreka. Svoje zadovoljstvo novom turističkom ponudom u gradu nije krila ni gradonačelnica Gordana Lipšinić.

– Sve što radimo u Ozlju, radimo prvenstveno kako bismo unaprijedili kvalitetu života naših stanovnika, a potom pružili sadržaje posjetiteljima. Ova priča sadrži jedno i drugo. Adrenalinski park je atraktivan sportsko rekreacijski punkt nadomak centra grada i ima potencijal da bude glavni motiv dolaska u Ozalj, a jednako tako biti će i dopuna ostalim gradskim sadržajima, Zavičajnom muzeju, Gradskom kupalištu, postojećim manifestacijama. Stavljanjem u funkciju adrenalinskog parka otvaraju se prilike za realizaciju novih interesantnih sadržaja u blizini, npr. piknik zona uz potočić podno parka. Park sigurno znači veći broj posjetitelja i turista u Ozlju, a što je prilika za sve djelatnosti u toj branši, od smještaja, prehrane, ugostiteljske usluge, suvenira.

Direktor TZ područja Kupa Toni Šari istaknuo je kako je Adrenalinskog parka odlična nadopuna postojećim outdoor sadržajima na ovom području.

– Dobra je vijest o svakom novom turističkom proizvodu, a mi smo sretni što je ovo prvi adrenalinski park na našem području, svakako odlična nadopuna postojećim outdoor sadržajima i motiv dolaska mlađih posjetitelja u naš kraj. Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u pripremi i radujem nastavku, podizanju turističke ljestvice i novoj sinergiji sa turističkim dionicima.

Vlasnik agencije Croatia Open Land Tours DMC, koja će ujedno upravljati parkom, Krešo Rogoz istaknuo je kako će kroz daljnju suradnju nastojati jačati destinacijski menadžment kroz umrežavanje raznih dionika na ozaljskom području, a Adrenalinski park stvorit će dodatnu vrijednost cjelokupnoj ponudi.  

– Iznimna nam je čast što je grad Ozalj i Turistička zajednica područja Kupe prepoznala naš rad i promicanje vidljivosti ozaljskog kraja kroz projekte na kojima smo zajedno surađivali: Kupom kroz Ozalj, Susret s rijekom i Održivi turizam kroz društveno poduzetništvo te nam ustupili pravo na upravljanje i korištenje Adrenalinskog parka. Kroz daljnju suradnju nastojat ćemo još više jačati destinacijski menadžment kroz umrežavanje raznih dionika šireg ozaljskog područja kako bi cjelokupna ponuda bila što bogatija i kvalitetnija za svakog posjetitelja. Adrenalinski park je jedan kvalitetan novitet na našem području koji će posjetiteljima biti dodatan motiv za dolazak. Uključivanjem Adrenalinskog parka u naše ponude, zaokružuje se cjelokupan doživljaj spoja ruralnog područja i adrenalinskog turizam. Radujemo se zajedničkoj suradnji s gradom i turističkom zajednicom te ćemo zajedničkim snagama nastojati turističku ponudu šireg ozaljskog područja podići na još viši nivo.

Na otvorenju su već prvi posjetitelji mogli okušati svoje vještine, a osmjeh koji ne skidaju nakon savladavanja prepreka govori o uspješnosti ovog projekta.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest