Ideja manifestacije je preseliti duh dnevnog boravka na otvoreno, u prirodu i pružiti posjetiteljima kulturan i zabavan sadržaj uz bogatu gastronomsku ponudu
“Manifestacija “Dnevni boravak na rijeci” i ove će se godine
održati na Mrežnici i Kupi.
Prvi Dnevni boravak u kojem posjetitelji mogu uživati bit će onaj
na Mrežnici koji svoja vrata otvara u petak, 20. svibnja od 12
sati, dok će Dnevni boravak na Kupi biti otvoren u četvrtak 2.
lipnja, najavljeno je na današnjoj konferenciji u Ozlju.
Ideja manifestacije je preseliti duh dnevnog boravka na otvoreno,
u prirodu i pružiti
posjetiteljima kulturan i zabavan sadržaj uz bogatu gastronomsku
ponudu.
Dnevni boravak na Kupi i ove će godine biti na gradskom kupalištu
u Ozlju u podnožju slapa na kojem je izgrađena najstarija
kontinentalna hidroelektrana Ozalj “Munjara”, dok je područje
rijeke Mrežnice u Donjem Zvečaju već tradicionalno rezervirano za
Dnevni boravak na Mrežnici.
Provodi se u organizaciji Izvan fokusa d.o.o., Grada Ozlja i
Turističke zajednice područja Kupa, a u partnerstvu sa Restoranom
Žganjer.
– Cilj Dnevnog boravka na Kupi jest doprinijeti turističkoj
infrastrukturi, kupališnom turizmu i općenito turističkim
aktivnostima vezanima za rijeke. Posjetitelji mogu očekivati
brojne popratne programe; s jedne strane razni gastronomski
programi, a s druge izvedbeni. Izvedbeni programi bit će dodatno
usmjereni na djecu i obitelji (čitanje priča, dječje predstave,
animacije za najmlađe, mađioničari), a s druge strane na mlade i
stariju publiku kroz koncerte, večernji stand-up, filmske
projekcije i druge programe, kažu organizatori.
U programu mogu sudjelovati i sve zainteresirane udruge,
umjetnici pojedinci, obrtnici i
tvrtke, a svoj interes mogu iskazati putem poziva Turističke
zajednice područja Kupa.
Odlika koja prati Dnevne boravke, svakako je i bogata
gastronomska ponuda.
Lokacija na Mrežnici nudi jelovnik koncipiran na principu world
food jelovnika koji gostima daje mogućnost da probaju jela iz
različitih kultura i dijelova svijeta. Dnevni boravak na Kupi u
svojoj ponudi gostima nudi tradicionalna jela ozaljskog kraja
pripremljena na nov, zanimljiv i moderan način, te će bit baziran
na lokalnim autohtonim namirnicama (buča, pastrva, janjetina,
jabuke).
Gosti će imati priliku isprobati nezaobilaznu janjetinu i jela s
roštilja na drugačiji način, u street food izdanju. Naravno, i
najmlađi gosti mogu očekivati svoje gastro favorite.