SPORTSKI DUH

Za vikend bit će živo u Ozlju! U trodnevnim tradicionalnim Ozaljskim sportskim igrama nadmetat će se 14 mjesnih odbora

foto arhiva KAportala

Ozaljčani će se nadmetati u kuglanju, nogometu, graničaru, povlačenju konopa, atletskim sportovima i veslanju.

Grad Ozalj bit će ponovo poprište popularnih Ozaljskih sportskih igara koji su na rasporedu ovaj vikend. 

– Nakon uspješno održane prošlogodišnje manifestacije, Ozaljske sportske igre (OSI 2024.) održat će se i ovog vikenda, 23., 24. i 25. kolovoza 2024. godine, kao sportska manifestacija rekreativnog i zabavnog karaktera, koja će se odvijati prema unaprijed pripremljenom programu. OSI 2024. uključuje natjecanja u sportskim disciplinama i to: kuglanju, nogometu, graničaru, trčanju, potezanju konopa i veslanju. Okupljeno je 14 ekipa koje će se natjecati u 6 disciplina, organiziranih na nekoliko lokacija na području Grada. Na prošlogodišnjoj manifestaciji sudjelovalo je preko 600 natjecatelja, a ove godine prijavljeno je cca. 800 natjecatelja iz 14 mjesnih odbora, te se očekuje veliki broj gledatelja, navode u gradskoj upravi.

U petak, 23. kolovoza, od 16,00 sati, u kuglani Azelija, Karlovačka cesta 93, počinje natjecanje u kuglanju, nova disciplina od ove godine.

U subotu, 24. kolovoza, od 07,30 sati, na novoobnovljenom igralištu u Ozlju, Zrinskih i Frankopana 15, počinje natjecanje u muškom nogometu, a na donjem kupalištu ispod hidroelektrane, na terenu za odbojku u 08,00 sati održavat će se natjecanje u graničaru za žene.

U nedjelju, 25. kolovoza, od 08:00 sati na gornjem kupalištu započinje natjecanje u veslanju, a nakon toga od 14,00 sati u centru Ozlja održat će se još natjecanje u dvije discipline, i to  povlačenje konopa te atletika (trčanje 100 m), a trčanje na 1.500 m startat će iz poslovne zone LUG ispred tvrtke Ilsad u 17,30 sati.

U 19:30 sati na Trgu braće Radić u Ozlju proglasit će se pobjednici, a medalje i zahvalnice uručit će županica Karlovačke županije, gđa. Martina Furdek Hajdin te gradonačelnica Grada Ozlja, gđa. Lidija Bošnjak.

Nakon toga, slijedi nastup grupe TS Boemi, čijim nastupom se ujedno završava i ovogodišnja manifestacija “Ozaljske sportske igre 2024.”

Ovim putem Grad Ozalj i SD Munjara zahvaljuju Karlovačkoj županiji, kao i svim donatorima koji su pomogli u organizaciji ozaljskih sportskih igara, bilo da se radilo o donaciji u obliku proizvoda ili usluga, novčanoj donaciji, u skladu s njihovim mogućnostima ili poklon bonovima.

– Svim natjecateljima želimo puno uspjeha, a posjetiteljima ugodan boravak u Ozlju i dobru zabavu, poručila je gradonačelnica Lidija Bošnjak.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest