Biramo NAJkupalište 2015. uz Karlovačko: Mrežnica, Mrežnički Brig

Mrežnički Brig postao je poznat u europskim okvirima zahvaljujući Slapiću, kampu koji zadnjih godina niže nagrade kao najbolji kamp u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Odavno su ga prepoznali turisti koji Europom krstare u autodomovima, odnosno kamperima, no uz odličnu infrastrukturu kampa, za sve ostalo je zaslužna predivna priroda koja je počastila stanovnike Belavića s jedne, i Briga s druge strane rijeke Mrežnice.

Glavno kupalište u Brigu vezano je za kamp Slapić, dok je komunikacija s kampom koji također ima bogatu ugostiteljsku ponudu, moguća putem prolaza. Kupalište je i za ovu sezonu kupanja odlično pripremljeno, uz dostatne popratne sadržaje i restoran koji nudi jela i zahtjevnije goste. Neke od kupača zasmetalo je što je posebnim natpisima označeno da je na kupalište zabranjeno unositi jelo i piće.

POKROVITELJ AKCIJE

S obzirom da se radi o privatnoj parceli i dobroj ponudi, ovakav potez vlasnika je donekle i opravdan, jer prije svega i njegov trud treba biti nagrađen. Za one koje to smeta, Mrežnica ionako pruža puno i na drugim mjestima.

Treba napomenuti da kupalište u Brigu ništa nije izgubilo rušenjem starog drvenog mosta i gradnjom novog betonskog. Novi se most zahvaljujući drvenom oplatom u potpunosti uklopio u okoliš, dok su kupači već i zaboravili da je prije par godina ovdje bilo veliko gradilište.

OCJENE KAportala:

– Prirodne ljepote 4 – Uređenost kupališta 4,5 – Popratni sadržaji 4 – Čistoća vode 3,5 – Ugostiteljska ponuda 4,5

UKUPNO: 20,5

Cijelu fotogaleriju pogledajte OVDJE

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest