Tematski park u Starom gradu Drežniku donosi razvoj Rakovice – Prođe li na natječaju, oživio bi za dvije godine

foto: www.hr.wikipedia.org

Ostvare li se planovi Općine Rakovica i njenih partnera, povijesni Stari grad Drežnik za dvije će godine ne samo biti obnovljen, nego u njemu i otvoren Tematski park. Najavljeno je to na današnjem predstavljanju ovog projekta – za koji je idejno rješenje izrađeno i podnijet zahtjev za izdavanjem lokacijske dozvole – koji bi bio kruna obnove Starog grada, započete još 2004.

– Zajedno s Ministarstvom kulture, godinu po godinu, Općina je obnovila Branič kulu i otvorila je posjetiteljima. Sada bismo dignuli okolne zidine, za što ćemo aplicirati na fondove. Prođemo li, u dvije bismo godine to mogli napraviti, rekao je načelnik Franjo Franjković, naglasivši da bi Stari grad tada pridonio razvoju kulture i turizma.

Pozitivno bi to utjecalo i na gospodarstvo, a onda i nivo života u Rakovici jer bi u Tematskom parku, uz edukacijski i prezentacijski dio, bila kušaona, ugostiteljski sadržaji, turističko-informativni centar, te amfiteatar u kojem bi se održavale različite manifestacije. Idejno rješenje za izrađeno, podnesen zahtjev za lokacijskom dozvolom.

– Proizvođači rakovičkog kraja mogli bi prezentirati svoje proizvode, održavale bi se različite radionice… Imao bi Tematski park različite direktne i indirektne funkcije, najavio je konzultant Dušan Predović iz Pro Savjetovanja.

KAportal.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest