“Turistička patrola” posjetila Slunj – predstavio ga neumorni Nikica Smenderovac, a kako se u Slunju jede istražili su u restoranu Mirjana

u svom je drugom obilasku kontinentalnih gradova u više od 40
godina postojanja ove akcije, posjetila i Slunj.

Ovaj gradić Karlovačke županije predstavio je “čovjek sa stotinu
zanimanja” Nikica Sminderovac – gradski portir, motorist,
folkloraš, pisac bećaraca, osnivač planinarskih društava iako ne
planinari, pokretač Brđanijade, organizator Koranskih susreta,
predsjednik Kajak-kanu kluba, nogometni trener…teško je sve i
nabrojati. Slunja, ukratko, ovih dana gotovo da ne bi ni bilo bez
njega, a osvojilo je to i Patrolu pa je i ovaj gradić vrlo dobro
ocijenjen.

Posebno se potencijalnim turistima preporučaju, dakako, Rastoke,
ali i festival psihodelije Momento Demento, kao i drugi festivali
(foto, izložbeni, Brđanijada i Koranski susreti…) te novi
projekt – “Staze šume i vode”, o kojem će se tek čuti.

Čistu desetku Slunj je dobio samo za gostoljubivost i
susretljivost domaćina, ali dosta je i devetki. Nešto slabije
sedmice “pale” su za večernji provod, kvalitetu i raznolikost
smještaja te kvalitetu ugostiteljske ponude. Na kraju 83 boda, za
ovakav trenutačan izgled ljestvice: 1. Karlovac i Sinj 88 bodova,
3. Slunj i Križevci 83 boda, 5. Čakovec 82 boda. Ukupno će
Patrola obići 30 gradova.

U svakom gradu predstavlja se i jedan restoran. U Slunju je to
restoran Mirjana, čija poduzetna ekipa dobro pokazuje da uz trud
nema prepreka. Prije izgradnje autoceste živjelo se ovdje od
ugostiteljstva pa i prodaje na divlje gotovo bez truda, a onda su
mnogi stranci – nestali. No, u Mirjani su se okrenuli turizmu,
raftingu, kajakingu, dakako zadržavši dobru hranu, i sad opet
vrve turistima.

Gostima iz Patrole predstavili su se ličkom platom (janjetina,
odojak, teleće pečenje i police) te štrudlom od jabuka u umaku od
vanilije i višanja.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest