Nakon što su nas počastili gulašem od divljači i kavom, ovog
petka u dvorištu Trgovačko ugostiteljske škole Karlovac učenici
škole, budući kuhari, pripremat će jela s gljivama!
Gljive su dio svih svjetskih kuhinja. Iako ih, zahvaljujući
uzgoju i konzerviranju, možemo koristiti cijele godine ipak su
najbolje one svježe ubrane iz naših šuma. Karlovačko šumsko
područje obiluje gljivama, a uvjerljivo je najpopularniji vrganj.
Aromatične i mirisne odličan su dodatak mnogim jelima. Od njih se
mogu pripremati juhe, topla predjela, hladna predjela, prilozi,
glavna jela i još puno toga.
Ako želite isprobati nove kombinacije okusa posjetite restoran
praktikum Pod starimi krovovi u petak od 10 do 13 sati i uživajte
u specijalitetima posvećenim šumskoj deliciji – gljivi. U ponudi
će biti: gulaš s gljivama, štrudla s gljivama i terina s
gljivama.
No, u jelima s gljivama ljubitelji gljiva mogu uživati tijekom
čitave jeseni u karlovačkim restoranima koji nude doista ukusne
specijalitete koje možete istražiti ovdje.
Inspiraciju za pripremu jela s gljivama kao i odlične savjete o
ovoj namirnici donosi vam na blogu Visit Karlovac i Hrvoje
Stojanov u receptu za
Jesensku pitu s vrganjima, sirom i tikvom. U slast!
(foto: Izvan fokusa)