Bivša ravnateljica Knjižnice Frida Bišćan osumnjičena za zlouporabu položaja i ovlasti – navodno nezakonito podizala koeficijente djelatnicama

Bivša ravnateljica karlovačke Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić Frida Bišćan osumnjičena je za zlouporabu položaja i ovlasti jer je navodno nezakonito uvećavala koeficijente za plaću četiri djelatnice.

Policija je završila kriminalističko istraživanje te utvrdila da je to činila 58-godišnja hrvatska državljanka s ciljem da im pribavi nepripadajuću znatnu imovinsku korist, pa je ustanova oštećena za više od 190 tisuća kuna.

Nezakonita isplata većih plaća izvršavala se u razdoblju od 2009. do 2014. godine.

– Zbog sumnje da je počinila kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, protiv 58-godišnjakinje je Općinskom državnom odvjetništvu u Karlovcu proslijeđeno posebno izvješće, dodaju u policiji.

Podsjetimo, upravo za mandata Fride Bišćan u Gradskoj knjižnici se događala neviđena krađa, odnosno isisavanje novca ustanove u režiji računovotkinje Hermine Benić. Nju je upravo Frida Bišćan prijavila policiji.

Ravnateljica Jasmina Milovčić je za KAportal kazala da ne može komentirati slučaj dok je bez komentara bila i Frida Bišćan.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest