FILMSKA PROMOCIJA

Promocija dokumentarca Ivice Kostelića “Transat” napunila Edison – “Volio bih da svi više uživamo u prekrasnoj prirodi”

"Film je snimljen tako da ga svatko može razumjeti", ističe proslavljeni skijaški as.

U srijedu je u punom kinu “Edison” u Karlovcu prikazan 52-minutni dokumentarni film “Transat” kojega je režirao hrvatski skijaš Ivica Kostelić. Film se bavi Kostelićevim sudjelovanjem na bijenalnoj regati “Transat Jacques Vabre” 2021. godine kada je sa suskiperom Callisteom Antoineom jedrio 22 dana od Normandije do Kariba u kategoriji Klasa 40.

“Nemam u planu sportski pothvat takvog kalibra, ali bih se filmom i dalje rado bavio. Imam dva aktivna projekta, mada nismo snimili niti jedan kadar. Oba projekta imaju veze sa skijanjem i nadam se da će uspjeti. Nisam nikad mislio da bih se bavio filmom, mada sam dosta dobro crtao stripove kao klinac. Unazad nekoliko godina sam sklapao kraće filmove za svoj kanal na platformi YouTube, uglavnom na temu regata. Prije četiri godine sam bio koautor filma o skijanju na islandskom vulkanu”, rekao je Kostelić i dodao: “Film je snimljen tako da ga može razumjeti svatko. Nastojao sam izbjeći jedriličarske izraze i približiti oceansko jedrenje koje je u hrvatskom javnom prostoru ne postoji. Hrvatska ovisi više o jedrenju nego što je svjesna. Jedna smo od najvećih nautičkih destinacija na svijetu, a kao narod ne znamo puno o jedrenju”.

Rekao je i da bi volio motivirati mlade da ne konzumiraju cigarete. “Kada god bih došao u neku srednju školu, vidio bih da mladi masovno puše. Baš mi je žao zbog toga. Nisam apostol antipušenja, ali mi je čudno da se jedna generacija koja bi trebala biti zamašna odaje samouništenju. Volio bih da se više krećemo, da smo više u prirodi i da uživamo u našoj prekrasnoj zemlji umjesto što pušimo po nekakvim hodnicima”, kazao je Kostelić.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest