ZANIMLJIV PROGRAM

U subotu na karlovačkoj promenadi održat će se Karlovac Pride! Po prvi put kroz grad će prodefilirati Povorka ponosa, svi su pozvani

Povorka ponosa će se kretati na ruti: Glazbeni paviljon – perivoj – Ul. kralja Tomislava – Domobranska – Korzo – te potom također Korzom natrag na Glazbeni paviljon.

U subotu 8. lipnja u Glazbenom paviljonu na karlovačkoj promenadi bit će održan drugi po redu karlovački Pride.

Početak je u 16 sati, a organizatori pozivaju sve sugrađane/ke da se pridruže i iskažu podršku svojim LGBT prijateljima, poznanicima, kolegama i članovima obitelji.

– Naravno prije svega pozivamo i naše LGBT Karlovčane/ke da budu dio promjene te da dožive ljubav i podršku brojnih ljudi koji će prisustvovati Pride-u, rekao je karlovački aktivist Marko Capan.

Ove nas godine, podsjeća, očekuje znatno bogatiji program.

– Okupljanje na Glazbenom paviljonu počinje u 16:00 uz glazbu. Potom svi zajedno uz bubnjare Drum ‘n’ bijesa i FTF-a u 16:40 krećemo u našu veselu i šarenu povorku ponosa u centru grada. Naravno pozivamo i sugrađane koji neće biti u povorci da nas poprate i podrže na samoj trasi povorke. Nešto iza 17:00, po povratku na Glazbeni paviljon, slijedi proglas, a nakon toga nam slijedi zabavno piknik druženje u parku ispred paviljona, i to uz DJ glazbu Zbeletron-a te uz nekoliko performansa naše lokalne Magmatikke, navodi organizator.

Povorka ponosa će se kretati na ruti: Glazbeni paviljon – perivoj – Ul. kralja Tomislava – Domobranska – Korzo – te potom također Korzom natrag na Glazbeni paviljon. Organizatori se zahvaljuju sugrađanima na strpljenju u prometu i molimo da 8. lipnja u periodu od 16:45 – 17:15 koriste alternativne pravce.

– Program cijelog Pride-a predviđen je podjednako za LGBT i straight sudionike, tako da pozivamo sve ljude da nam se pridruže na našem zajedničkom festivalu ljubavi, tolerancije i različitosti. Sve sudionike koji će nam se pridružiti u zabavnom dijelu programa molimo da si ponesu hranu, piće i piknik deke za ugodan boravak u parku, navodi se u najavi događaja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest