Međunarodni etno jazz festival počeo u prekrasnom ugođaju, danas i sutra slijede novi odlični koncerti

Jedan od najtoplijih i najsparnijih dana u posljednjih nekoliko godina nije spriječio mnogobrojne ljubitelje jazz i etno glazbe da se upute prema Starom gradu Dubovcu – ne samo Karlovčanke i Karlovčani, već, po tradiciji, i gosti iz drugih gradova, željni odlične svirke koju karlovački Međunarodni jazz etno festival u organizaciji Gorana Ilića i udruge Orpheus uvijek nudi u velikim količinama.

Srećom, do 21 sat sparina je barem malo popustila, a zidine drevne dubovačke gradine pružale su sjajan ambijent za koncert gitarističkog virtuoza svjetske klase Miroslava Tadića, ovog puta u suradnji s braćom Ratkom i Radišom Teofilovićem, koji su se svojim izuzetno emotivnim i, nije pretjerano reći, “drevnim” glasovima, savršeno stopili s atmosferom Starog grada Dubovca.

Ne baš ugodnu toplinu koju smo trpili cijelog dana između užarenog karlovačkog neba i asfalta, u večernjim satima zamijenila je ona najugodnija toplina – toplina u srcu, uz nastup u kojem je svaka nota bila dodir nečeg iskonskog.

Oni koji su propustili koncert s pravom mogu žaliti, ali i oni, kao i oni koji su i jučer bili na Dubovcu, imaju još dvije prigode za uživanje u odličnoj glazbi. Večeras u 21 sat na rasporedu je koncert ponajbolje europske jazz pijanistice Anke Helfrich i njenog kvarteta, a u nedjelju u isto vrijeme nastupit će iznimno zanimljivi Atma Mundi Ensemble.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest