Košarkaši Šanca umalo prokockali pobjedu, ali u dramatičnoj završnici ipak slavili protiv Pazina sa 80:77

Prvu od dvije možda i ključne utakmice sezone košarkaši karlovačkog Šanca riješili su pobjedom. Nije bilo nimalo lako, iako je završnica mogla biti mirna, no na kraju ih je poslužila i sreća u dramatičnoj završnici protiv Pazina.

Puno toga u završnici podsjećalo je na susret protiv riječkog FSV-a prije dva tjedna. Doduše, Pazinjani su tijekom susreta bili znatno izjednačeniji i susret je bio neizvjestan gotovo svih 40 minuta, ali ipak su na kraju Karlovčani imali sve u svojim rukama i umalo to prokockali. Protiv Riječana vodili su i s dvadesetak koševa prednosti da bi na kraju izgubili u nevjerojatnom raspletu, a protiv Pazina su danas tri minute prije kraja imali 10 razlike i napad i tada počeli sve što su mirno gradili tokom susreta ugrožavati nerezonskim potezima. Izgubljena lopta, dva propuštena zicera, koraci… i gosti dolaze na 78:77. Tridesetak sekundi prije kraja Šanac organizira dug napad, loptu čuva najiskusniji Češković i 8 sekundi prije kraja pokušava tricom riješiti susret, no promašuje i lopta je za goste. Srećom, njihov pokušaj brzog napada završio je izgubljenom loptom, za njom se najbrže i najspretnije bacio Požar te “gurnuo” Vladića u lagano polaganje za konačnih 80:77. Na semaforu su ostale samo dvije desetinke, premalo da gosti i pokušaju šut.

Ovom pobjedom Karlovčani su dodatno pobjegli posljednjeplasiranoj Kraljevici, a upravo kod ove momčadi očekuje ih gostovanje u sljedećem kolu. Eventualna pobjeda bi im već sada osigurala miran nastavak sezone koja je rezultatski potpuno za zaborav, a hoće li imati igračke koristi u smislu stasavanja vrlo mlade trenutne postave – pokazat će naredne sezone.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest