Tin Živčić – uspješan zabočki juniorski reprezentativac s dugoreškom adresom

Dugoreški srednjoškolac Tin Živčić, juniorski je reprezentativac Hrvatske u streljaštvu. Rezultati koje ostvaruje u gađanju zračnom i MK puškom su odlični. Lanjske godine u Zagrebu na PH u gađanju serijskom MK puškom, 50 metara 40 hitaca, dugoreški juniori osvojili su ekipno srebro, a Tin se okitio zlatom i naslovom prvaka Hrvatske osvajanjem prvog mjesta u kvalifikacijama i finalnom gađanju. Sedmo je mjesto osvojio na PH u Svetom Jurju na Bregu u disciplini zračno oružje ISSF program, 10 metara puška, a nastupao je za klub i na Kupu regije gdje postiže zapažene rezultate.

Za odlične rezultate ostvarene tijekom 2018. Tin nije dočekao u majici kluba u kojemu je započeo karijeru kao osnovac početkom 2012. godine. Od jeseni lanjske godine nastupa u opremi zabočkog Tekstilca koji se kao i dugoreški klub natječe u 1A Hrvatskoj ligi – zračno oružje ISSF program.

Mnogi su u Dugoj Resi iznenađeni njegovim odlaskom u zabočki klub, ali i odličnim rezultatima koje i dalje niže.

Koncem lanjske godine dobio je i poziv za sastav juniorske reprezentacije Hrvatske. S hrvatskim reprezentativcima sudjeluje na Trofeju Beograd, a 17. mjesto u konkurenciji 45 juniora iz 13 europskih država je dobar rezultat. Od 23. do 27. siječnja je nastupio za juniorku vrstu Hrvatske na Međunarodnom prvenstvu München 2019. U konkurenciji 71 juniora, u gađanju zračnom puškom ISSF program, plasirao se na 20. mjesto sa 621.3 kruga.

Ubrzo će u nove reprezentativne obveze. Ovog mjeseca nastupit će za juniorsku reprezentativnu vrstu na Međunarodnom prvenstvu Hrvatske u Zagrebu pa u ožujku na Europskom prvenstvu u Osijeku.

Na svečanosti ”Večer dugoreškog športa”, kad se proglašavaju najbolje sportašice i sportaši, te klubovi i sportski djelatnici te sportske nade, Tin je za odlične rezultate ostvarene tijekom 2018. godine nagrađen posebnom odlukom Izvršnog odbora Športske zajednice Duga Resa. Slijedi nagrada i na svečanosti proglašenja najboljih sportaša Karlovačke županije.

Od prve nagrade za sportsku nadu Duge Rese za 2012. godinu mladi je strijelac nanizao veliki broj nagrada i priznanja, te velik broj medalja s natjecanja. To međutim nije kraj – od Tina Živčića očekuju se još bolji rezultati.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest