INTERVJU: Bruno Rogić, predsjednik Veslačkog kluba Korana – Šutalo perjanica kluba, slijede Konjevoda, Cindrić, Vrabac, Hajdin …

Veslački klub Korana u nedjelju 10. ožujka od 10 sati u holu OŠ Dubovac održava redovnu godišnju skupštinu. Na dnevnom redu su već uobičajene točke dnevnog reda. Predsjednik kluba Bruno Rogić podnijet će izvješće o radu za prošlu godinu. Informirat će članove skupštine i o Programu rada i proračunu VK Korana za nastupajuću godinu, dok će trener Zlatko Katušin podnijeti izvješće Stručno – programskog povjerenstva. Uglavnom ništa neobično te je stoga za očekivati da će podnesena izvješća biti jednoglasno prihvaćena. Upravo zbog toga, umjesto klasičnog izvješća sa skupštine, odlučili smo se za intervju s prvim čovjekom kluba s obala Kupe na Dubovcu, g. Brunom Rogićem.

Na početku nam recite nešto o veslačkom kadru danas? – O tome se već dosta zna i puno se pisalo, ukratko. Naši veslači, svi proistekli iz naše škole veslanja, ostvarili su odlične rezultate u 2018. godini a o čemu je više rečeno u izvješću Stručno-programskog povjerenstva. Dominik Šutalo i Mislav Cindrić nominirani su među pet momčadi u izbor za najbolje ekipe Karlovca. Šutalo je pojedinačno nominiran i u pet najboljih sportaša Karlovca, Mario Konjevoda, Luka Hajdin je po izboru KŠZ proglašen su nadom sporta grada Karlovca. U izboru na županijskoj razini klub i Šutalo su uvršteni u nominaciju za najbolje, a Konjevoda je uvršten među najbolje mlade sportaše s ostvarenim rezultatima.

Zadovoljni ste organizacijom klupske regate? – U 2018. godini organizirana je 65. Karlovačku veslačku regatu i u sklopu nje 27. Memorijal ‘Bruno Cetinjanin’. Dakako da smo zadovoljno smo s organizacijom i s odazivom klubova. Za nas je to već rutinska stvar. Regata se održava u okviru programa obilježavanja rođendana grada Karlovca. Sudjelovali su klubovi iz Zagreba i Ogulina. Svakako težimo još k boljemu. I još nešto. Jedan nadasve važan čimbenik u razvoju klupskog veslanja je rad i funkcioniranje naše Škole veslanja – kaže Bruno Rogić i dodaje – Moram naglasiti još i da su sve navedene aktivnosti i sportski rezultati ostvareni uz veliki angažman članova i prijatelja kluba, trenera i veslača, te potporu sponzora i donatora, Grada Karlovca i Karlovačke županije i krovnih sportskih zajednica Karlovca i Karlovačke županije. Mediji su također dali obol svemu tome. Da njih nema za naše se rezultate ne bi znalo zato se ovim pute i njima zahvaljujem na suradnji.

Za postignute rezultate u prošloj godini nagrađeni će biti veslači Dominik Šutalo, Mario Konjevoda, Patrik Vrabac i Mislav Cindrić, a za pomoć klubu zahvalnice će biti dodijeljene Vodoprivredi, Hrvatskim vodama i Inkasatoru.

KONAČNO UREĐENA DRENAŽA OBORINSKIH VODA

Klub je poznat o skrbničkom odnosu spram svoje imovine čija vrijednost nije mala. Što ste u prošloj godini učinili na tom planu? – Objekti i oprema kojima upravlja klub i skrbi o njihovom održavanju zahtijevaju kontinuirani rad. Ono što bih posebno naglasio je nabavka dva sobna bicikla za trening u teretani i jednog ergometra vrhunske tehnologije. Uz pomoć Vodoprivrede i Hrvatskih voda te voditelja gradilišta g. Darka Lendlera, a prema projektu koji je izradio g. Drago Belavić, uređena je drenaža oborinskih voda između nasipa i Veslačkog doma. Tim zahvatom spriječeno je daljnje propadanje vanjske drvene fasade, unutrašnjosti teretane i svlačionice, a zaštićen je i podrum restorana.

Drvenu fasadu kluba treba redoviti održavati? – Točno, da se zaštiti drvena fasada vlastitim smo sredstvima financirali bojanje, zaštitu, cjelokupne vanjske drvene oplate kluba.

Prošle godine lopovi su vam otuđili gliser i čamac? – Nažalost ukraden nam je čamac motor i to nam je bio dodatni neplanirani trošak. Morate znati da se bez toga ne mogu kvalitetno provoditi treninzi na vodi. Čamac, gliser, pronađen je u jadnom stanju, ali ga se je ipak uspjelo popraviti. U pomoć nam je priskočila Karlovačka športska zajednica i prijatelji kluba, a iz vlastitih je sredstva nabavljen je novi motor za čamac.

ZAKONSKE ODREDBE IZ 1995. NOVI SU PROBLEM KLUBA

Kakvi su vam planovi za ovu godinu? – Program rada usmjeren je u četiri temeljna pravca. Prvo je sportski program, trening i natjecanje. Drugo Škola veslanja. Treće tradicionalna Karlovačka veslačka regata i četvrto osiguravanje i očuvanje materijalne osnove za rad. Sportskim programom planiran je program priprema, trenažnog procesa i nastupa na domaćim i međunarodnim veslačkim natjecanjima a prema kalendaru natjecanja HVS-a. U Školu veslanja nastojat ćemo uključivati uzrast djece između 10 i 14 godina. Da bi se osigurao kvalitetan rad u Školi veslanja angažirali smo bivšeg veslača za pomoćnog trenera, sina našeg proslavljenog veslača Želimira Nejaka, Petra Nejaka. našu tradicionalnu regatu održat ćemo za Dan grada. Cilj nam je nabavka potrebne opreme i slično.

A održavanje objekta? – Ono će prije svega ovisiti o financijskim mogućnostima kluba. Mogu samo kazati da je za početak potrebno izvršiti rekonstrukciju električnih instalacija jake struje u veslačkom domu i postavljanje gromobranske instalacije na veslačkom domu.

Zakonske odredbe iz 1995. odredile su da društveno vlasništvo nad klubom bude prenošene na Grad Karlovac. – Upravo je u postupku provedba te odluke. Nažalost, prema novom zakonu dodijeljenim objektima je zabranjeno davanje u podzakup. Vlasnik restorana je prema tom Grad Karlovac i on sukladno zakonu preuzima gospodarenje njime. Nadamo se da će se naći načina da se klub obešteti.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest