Gudelj najbolji pojedinačno i u paru, Smojver do polufinala

Najbolji hrvatski veteranski reprezentativci, Karlovčani Dinko Gudelj i Dario Smojver, nastupili su na međunarodnom 8. po redu turniru Dubrovnik Croatia senior open ITF turniru Grade 3 koji je igran u Cavtatu. U odličnoj organizaciji domaćeg teniskog kluba i prije svega zaslugom vrijednog direktora turnira Tonija Kovačevića i njegovih suradnika i ovoga puta turnir je privukao mnogobrojne sudionike iz preko 10 država.

Dinko Gudelj po drugi puta bio je najbolji u pojedinačnoj konkurenciji i u igri parova. U kategoriji + 45 godina karlovački Imočanin lako je sa 6:1 6:1 nadigrao domaćeg predstavnika Mihu Bobića, nekadašnjeg proslavljenog vaterpolo reprezentativca, a sada jednog trenera VK Jug iz Dubrovnika.

– Zbog ozljede propustio sam gotovo cijelu prošlu sezonu i time izgubio sve bodove. Sada nakon saniranja ozlijede i oporavka osjećam se fit i htio sam vidjeti koliko mogu u pravim mečevima. Priželjkivao sam da odigram dobro jer sam se zajedno sa Smojverom kvalitetno pripremio za ovaj turnir. Ipak natjecanja su ipak nešto drugo od uobičajenih treninga. Na kraju zadovoljan sam ostvarenim rezultatom i prije svega prikazanom igrom – rekao je nekadašnji broj 1. na svjetskoj ITF rana listi Dinko Gudelj.

Manje uspjeha imao je drugi karlovački predstavnik i pet godina stariji Dario Smojver. On je sa 6:0 6:2 poražen od srpskog predstavnika Gorana Janičijevića i tako nakon dva finala i u trećem pokušaju ostao bez naslova.

– Mislim da sam podigao razinu igre, ali na žalost to nije bilo dovoljno za pobjedu. Definitivno mi nedostaju pravi mečevi kako bi se ponovno mogao vratiti tamo gdje sam bio. A to je 30. mjesto na svjetskoj rang listi – smatra Smojver.

U konkurenciji parova u finalu Gudelj i Smojver su bez većih problema sa 7:5 6:2 bili bolji od engleske kombinacije Chris Clarke i David Kay.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest