Pande s Banije – Kunović i Požega obranile titulu viceprvakinja Hrvatske

U Samoboru je održano seniorsko prvenstvo Hrvatske u taekwondou na kojem je nastupilo 150 natjecatelja iz 39 klubova. Seniorke Banija Pandas treću godinu u nizu kontinuirano postižu zapažene rezultate. Nastupili su s tri sportašice te osvojili tri medalje.

Titulu viceprvakinja Hrvatske obranile su Mateja Kunović (-53 kg), iako nije nastupila u svojoj težinskoj kategoriji (-49 kg) s tri pobjede, i Iva Požega (+73 kg) s jednom pobjedom. Brončanu medalju osvojila je Kristina Čerina (-67 kg) koja nije uspjela obraniti dvogodišnju titulu državne prvakinje. U ekipnom plasmanu Pande s trećeplasiranim Metalcem dijele istim broj bodova.

– Pretprošle godine osvojile su titulu ekipnih viceprvakinja, a prošle godine su prvakinje Hrvatske. Ovim plasmanima možemo se pohvaliti iako nismo obranili prošlogodišnju titulu prvakinja. Bitno je da smo među najboljih pet klubova u Hrvatskoj u seniorskoj konkurenciji. Ovo je bio vrlo uspješan vikend za naše sportaše gdje smo na državnom prvenstvu i kriterijskom turniru pokazali kontinuiranu kvalitetu – pohvalio se trener Neven Trbojević.

Ekipni plasman: 1. mjesto TK Marjan 24boda 2. mjesto TK Dubrava 14bodova 3. mjesto TK Metalac 11bodova 4. mjesto TK Banija Pandas 11bodova

BISTRA OPEN Kadeti i juniorke ekipno drugi

TKD Banija Pandas nastupio je s četiri sportaša i svi su osvojili prva mjesta. U ekipnoj konkurenciji kadeta i juniorki Pandas tima osvojio je drugo mjesto.

Prva mjesta osvojili su: Petar Fičko (-45 kg) koji je s četiri pobjede proglašen i najboljim kadetom turnira. Zatim, kadet Lucio Matuzić (-41 kg) sa četiri pobjede, a Lucija Hrebac (-59 kg) je s tri pobjede proglašena najboljom juniorkom turnira. I na kraju mlađi kadet Marko Fičko (-36 kg) s dvije pobjede. Petar Fičko i Lucio Matuzić zauzeli su vodeće pozicije te će na idućem kontrolnom turniru biti prvi nositelji u kategoriji.

TKD Karlovac dva treća seniorska plasmana na prvenstvu Hrvatske

Na seniorskom prvenstvu Hrvatske nastupili su i članovi TKD Karlovac. Bez pobjeda Tomislav Štefanac (-68 kg) i Borna Zlatarić (-9+87 kg) su osvojili treća mjesta. Bez plasmana ostali su Tadea Beršinić SEN (-63 kg) i Josip Vuljanić (-80) kg.

Talentirana tekvondašica, kadetkinja Magdalena Ljubić, na korak je do kadetske reprezentacije. Ona je u Samoboru na Bistra Openu, turniru koje je ujedno bio i 1. kriterijski turnir za kadete i kadetkinje, s jednom pobjedom osvojila 1.mjesto (-33 kg. Bez plasmana su ostali senior Đorđe Bunčić (-49 kg) (2 pobjede) i limačica Mia Paranos (-24 kg).

7. ŠABAC OPEN 2019

Na turniru Šabac Open gdje je sudjelovalo 700 natjecatelja iz 65 ekipa i 13 država, Taekwondo klub Karlovac nastupio je s tri natjecateljice. Drugo mjesto s dvije pobjede zauzela je mlađa kadetkinja Lea Oparnica (-33 kg), 3. mjesto pripalo je kadetkinji Tei Vidović KAD B (-44 kg), a bez plasmana je ostala mlađa kadetkinja Dalia Bunčić (-40 kg).

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest