Hrvatska kuglačka reprezentacija na pripremama u Ozlju odigrala dvije utakmice: Hrvatska – Slovenija 1:1

Na kuglani “Azelija” u Ozlju, od petka 26. travnja 2019. godine, na pripremama je kuglačka reprezentacija Hrvatske, muški i ženski sastav za uzrast U-18 i U-14. U sklopu priprema odigrane su u subotu 27. travnja 2019. godine dvije prijateljske međunarodne kuglačke utakmice između Hrvatske i Slovenije.

Utakmica hrvatske i slovenske ženske reprezentacije U-18 završila je pobjedom Hrvatske 2305:2271. Najbolji pojedinačni rezultat postigla je slovenska reprezentativka Nataša Radič (599), dok je od hrvatskih kuglačica najbolji rezultat imala Anamarija Grdić, srušivši 586 čunjeva.

Hrvatska ženska reprezentacija je igrala u sastavu: Anamarija Grdić (KK Mlaka Rijeka), Amela Nicol Imširović (KK Endi Tekstilac Zagreb) , Vana Varga (KK Varaždin) i Ivana Neralić (KK Mlaka Rijeka), dok su za slovensku reprezentaciju kuglale: Iris Zoran, Sara Rovtar, Nataša Radič i Tea Repnik.

Poslije kratke pauze i kontrole ispravnosti kuglane, koja je inače jedina licencirana kuglana u Karlovačkoj županiji za održavanje međunarodnih utakmica odigrao se susret muških reprezentacija Hrvatske i Slovenije. Utakmica je završila pobjedom Slovenije 2281:2267. Najbolji pojedinačni muški rezultat utakmice imao je Ivan Kovačević 597 čunjeva, dok je na slovenskoj strani najbolji pojedinac bio Požun Nejc, koji je srušio 584 čunja.

Za mušku reprezentaciju Hrvatske su kuglali: Ivan Kovačević (KK Radnik, Velika Gorica), Toni Ljubić (KK Zabok), Karlo Boroš (Grmoščica, Zagreb) i Mazor Zlatan (KK Policajac, Ogulin), a za reprezentaciju Slovenije: Požun Nejc, Krajnc Anej, Tilen Topoljšek i Pašič Denis.

Obje utakmice je sudila međunarodna sutkinja Gordana Grubič.

Treneri, Zdenko Sušac i Darinka Bunić su zadovoljni igrom svojih igrača i igračica i vjeruju da će u potpunosti biti spremni do odlaska na XIII Svjetsko ekipno prvenstvo U-18 i pojedinačno U-14, koje se ove godine igra u Češkoj, u gradu Rokycany (osamdesetak kilometara jugozapadno od Praga) od 10. do 15. svibnja 2019.

Troje reprezentativaca dolazi iz Karlovačke Županije, to su Ana Marija Grdić i Ivana Neralić (dvojna registracija ŽKK Ogulin) i Zlatan Mazor (KK Policajac Ogulin). Osim toga za U-14 reprezentaciju na pripremama je Iva Vukošić iz KK Korana Slunj.

Ove su utakmice ujedno uveličale programe u sklopu proslave Dana grada Ozlja, koji se slavi 30. travnja 2019. godine.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest