Grad za projekte ruralnog razvoja podijelio gotovo pola milijuna kuna – dobro će doći 16 korisnika

– Ove su nam potpore jako bitne, bit će svojevrsna premosnica dok ne budu objavljeni europski natječaji na koje se želimo prijaviti. Novac ćemo iskoristiti za poljoprivrednu proizvodnju, odnosno, kupovinu opreme i strojeva, kazao je Tomislav Marinković iz OPG-a Marinković, jedan od 16 korisnika koji su danas s Gradom potpisali ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte ruralnog razvoja u 2015.godini.

Ovaj je OPG, podsjetila je dogradonačelnica Marina Kolaković, pilot projekt seoskog turizma koji je prije četiri godine također dobio potporu Grada. Ovaj put Grad je za potpore izdvojio 490.000 kuna.

– Na natječaj je pristiglo 25 prijava, 16 je zadovoljavalo tražene uvjete i dobit će od 15.000 do 45.000 kuna. Među njima su oni koji se bave proizvodnjom voća i povrća, mljekarstvom, uzgojem svinja… Dakle, u svim sektorima poljoprivredne proizvodnje održavamo jednu razinu u Karlovcu, kazala je Kolaković, napomenuvši da su sudionici natječaja očekivali 580.000 kuna od Grada i da dodijeljeni im iznos nije znatno niži od toga.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest