Rukometaši Ivan Šnajder i Denis Karić pristupili njemačkom drugoligašu za koji već godinu dana nastupa Andrej Obranović

Ivan Šnajder rukometaš i ovogodišnji najbolji strijelac HRK Karlovca i Denis Karić, golman RK Poreča, potpisali su dvogodišnji profesionalni ugovor s njemačkim drugoligašom ThSV Eisenach iz istoimenog grada i tako se priključili bivšem karlovačkom rukometašu Andreju Obranoviću koji već godinu dana nastupa u dresu donedavnog trećeligaša a od jeseni i povratnika u drugu Bundesligu.

Ovaj transfer možda i ne bi imao neko posebno značenje da sva ti igrača nisu ponikli u karlovačkoj rukometnoj školi a afirmaciju stekli u premijerligašu HRK Karlovcu. Ovime su, nažalost, obilježili u zadnje vrijeme učestali odlazak “trbuhom za kruhom” najboljih karlovačkih rukometaša iz grada na četiri rijeke. HRK Karlovac, ovogodišnji viceprvak prve lige južne skupine, sada je znatno oslabljen i s neshvatljvom budućnošću isključivog rasadnika rukometaša za druge rukometne sredine a ne kako bi trebalo biti, stabilnog hrvatskog premijerligaša, što je neprekidno 25 godina Karlovac i bio. No to nije nikako problem igrača čiju želju za afirmacijom i boljim uvjetima treba razumjeti pa napuštaju klub, već lokalnog političkog vodstva koje se već godinama nikako ne može, ili možda ne želi, pravilno odrediti prema sportu.

Trener ThSV Eisenach je Sead Hasanefendić, uspješan trener koji je vodio nekoliko europskih klubova te reprezentacije Tunisa i Švicarske s kojom je osamdesetih godina prošlog stoljeća gostovao i u Karlovcu odigravši prijateljski meč s RK Dubovac. Naime, Hasanefendić slaže novu momčad za drugu Bundesligu s ciljem osvajanja prvog mjesta i povratka u 1. Bundesligu pa je poziv karlovačkim rukometašima ovog iskusnog stratega priznanje kojega, nažalost, u svom gradu nisu dočekali.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest