Karlovački Sokolaši osvojili pregršt medalja na dva natjecanja – 1. kolu Regije zapad i 3. Morčić kupu

Gimnastički klub Rijeka iz Rijeke bio je domaćin dvaju gimnastičkih natjecanja na kojima je sudjelovao i Gimnastički klub Sokol Karlovac. Zahvaljujući napornom radu i trudu karlovačkih gimnastičara i gimnastičarki osvojene su brojne medalje. 1. KOLO REGIJE ZAPAD

U 1. kolu Regije zapad nastupilo je šest klubova s ukupno 120 natjecatelja u raznim kategorijama, a od toga 38 natjecatelja predstavljalo je GK Sokol Karlovac. U kategoriji juniorki B programa 2. mjesto osvojila je Karla Šibenik, 3. Mona Šarinić, 4. Pia Škrtić i 5. Matea Šegavić, te su kao ekipa osvojile 1. mjesto. Uspješne su također bile i seniorke B programa gdje je Ana Magdalena Fabijanić osvojila 1. mjesto, a njena klupska kolegica Martina Šegavić 2. mjesto.

Medalje su ponijele i kadetkinje C programa Lucija Rožman osvojivši 1. mjesto i Maja Plavetić 2. mjesto, te su kao ekipa osvojile su zlato (Lucija Rožman, Maja Plavetić, Nika Babić, Franka Maglić i Lota Gačić). U kategoriji C mlađih juniorki najbolje mjesto zauzela Jana Gabi Kasunić zauzevši 6. mjesto, a kao ekipa osvojile su 4. mjesto (Jana Gabi Kasunić, Nina Miljenović, Lara Đurić, Marija Vrbanić, Dora Martišković i Daria Car). Najbolje plasirana juniorka C programa bila je Doroteja Šegavić osvojivši 9. mjesto, dok su kao ekipa osvojili 4. mjesto (Doroteja Šegavić, Aurora Car, Leda Crnković, Tara Radočaj, Kalista Kranjčec i Matea Novković).

Dječaci u kategoriji mlađih kadeta A programa bili su također uspješni. Ekipno su osvojili 1. mjesto (Fran Šančić, Patrik Rajković, Filip Štedul, Jeronim Hajsan, Kruno Polak, Patrik Požega i Luka Pajić), dok je Fran Šančić osvojio brončanu medalju u pojedinačnom plasmanu. Junior Matija Tek osvaja zlatnu medalju u pojedinačnom nastupu.

Kadeti C programa ekipno osvajaju srebrnu medalju (Petar Sinčić, Filip Krznar i Vito Radaković), dok Petar Sinčić u pojedinačnom plasmanu zauzima 1. mjesto.

Sljedeće natjecanje biti će 2. kolo kupa Hrvatske – Regija zapad koje će se održati 1. lipnja i to na domaćem terenu, u Karlovcu.

3. MORČIĆ KUP

Na natjecanju Morčić kup ove godine je sudjelovao veliki broje natjecatelja, njih tristotinjak. Bez obzira na veliki broj sudionika organizacija je prošla u najboljem redu.

GK Sokol Karlovac nastupio je s osam djevojčica predškolske dobi od kojih je Lucija Lukežić osvojila zlatnu medalju, a njezina klupska kolegica Zita Duk brončanu. Važno je napomenuti da su kao ekipa osvojili ekipnu zlatnu medalju (Lucija Lukežić, Zita Duk, Paula Žeger, Ilona Rajković, Nadja Kranjc, Jana Busić, Ena Bukovšek i Tia Zorić). U kategoriji prvih razreda najbolje plasirana je bila Lili Češković s 4. osvojenim mjestom, a kao ekipa 4. mjesto osvojile su Lili Češković, Eva Gatarić i Tea Matijević. U kategoriji drugih razreda Ema Mikić osvaja brončanu medalju, a u šestim razredima značajnije rezultate osvajaju sestre Elena Vučković 1. i Emina Vučković 4. mjesto, dok kao ekipa osvajaju 2. mjesto (Elena Vučković, Emina Vučković, Ema Rendulić, Sara Baričević, Matija Matuzić i Karla Požar). U najstarijoj kategoriji osmih i sedmih razreda Nikolina Vuković osvaja srebrnu medalju, a ekipno 2. mjesto osvajaju Nikolina Vuković, Lara Martić, Manuela Frklić, Lara Rendulić, Ena Novačić i Ana Belobrajdić.

Na Morčiću su karlovački gimnastičari i gimnastičarke nastupili s jedanaest dječaka predškolske dobi i ubrali dvije medalje, Jakov Štedul 2. i Marin Makarun 3. mjesto. Kao ekipa zlatnu medalju osvojili su: Jakov Štedul, Marin Makarun, Leon Mikulić, Aaron Funtek, Šimun Ivan Hajsan, Petar Bajac, Nikola Olrom, Lukas Mikulić.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest