Veslačica Korane Ema Hodak i veslač Luka Hajdin novi su kadetski prvaci Hrvatske

Veslače Korane očekuje u subotu, 13. srpnja 2019. od 16 sati na rijeci Kupi kod Veslačkog doma na Dubovcu, prvi ovogodišnji nastup pred domaćom publikom. Naime, povodom 440. rođendana Karlovca održati će se tradicionalna 66. Karlovačka regata uz nastup svih zagrebačkih klubova i VK Sabljaci iz Ogulina.

Na regatnoj stazi Jarun u Zagrebu, od 5. do 7. srpnja 2019., održano je Hrvatsko veslačko prvenstvo za juniore i kadete. Nastupilo je više od 300 posada, a Veslački klub Korana sa 7 posada. Koranaši Ema Hodak i Luka Hajdin novi su prvaci Hrvatske.

Ema Hodak je u kategoriji kadetkinja B u finalu A premoćno osvojila zlatnu medalju i to sa 10 sekundi prednosti ispred svoje klupske kolegice Izabele Poljančić.

Luka Hajdin je u vrlo zanimljivoj finalnoj utrci kadeta A osvojio zlatnu medalju. Sve troje prvoplasiranih je ciljnu traku prošlo unutar tri sekunde, a Hajdin je u ovoj utrci uspio pobijediti Leona Kresu, glavnog konkurenta iz omiškog Veslačkog kluba Glagoljaš. U ovoj konkurenciji nastupila je 21 posada kadeta. Gabriel Licitar iz VK Sabljaci Ogulin zauzeo je 6. mjesto u repasažu.

Medaljom se okitio i Karlovčanin Patrik Vrabac. On je u kategoriji lakih juniora A osvojio brončanu medalju u konkurenciji 13 posada. Njegov je plasman još značajniji ako se zna da je iz 700 kilometara udaljenoga Praga (Češka) gdje je bio na maturalnom putovanju, prekinuo maturalac da bi došao u Zagreb na ovo prvenstvo.

U još jednom A finalu sudjelovala je i posada GIG-a četverca u sastavu: Luka Ranitović, Roman Romčević, Jan Latković, Josip Jakšić i kormilar Joško Železnjak. Iako su bili u prednosti prvih 250 metara te se je očekivao dobar plasman, dogodio im se problem s veslom pa su na kraju zauzeli 6. mjesto.

U kategorija samaca za juniore A Mario Konjevoda je u B finala osvojio 1. mjesto, a u kategoriji dvojac na pariće za kadete A Mauro Bauer i Igor Šušnjar su u finalu B bili drugi.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest