66. Karlovačka regata: Korani naslov sveukupnog pobjednika i pobjede u najvažnijim utrkama

Veslački klub Korana sveukupni je pobjednik 66. Karlovačke regate održane u subotu, 13. srpnja 2019. točno na 440. rođendan utemeljenja grada Karlovca. Veslači profesionalnog trenera Zlatka Katušina, te Darija Šabića i Petra Nejaka osvojili su od 8 redovnih utrka 7 naslova. Jedan naslov pripao je VK Trešnjevka iz Zagreba. I u memorijalnoj utrci “Bruno Cetinjanin” slavio je Koranaš Luka Hajdin, sin zamjenice karlovačkog župana Martine Furdek Hajdin i bivšeg košarkaškog trenera Žarka Hajdina – Žore. Mladi Hajdin je pobijedio Trešnjevčanina Davida Zebeca u finalnoj memorijalnoj utrci skifova za kadete A. U kvalifikacijskim utrkama Memorijala, koje su održane na samom početku regate, Hajdin je pobijedio Josipa Vukovića iz zagrebačke Croatia, a Zebec Dina Vukelića iz istoimenog zagrebačkog kluba.

Od ostalih rezultata spomenimo da je u jednoj od važnijih utrka, državna kadetska prvakinja 12-godišnja Ema Hodak, ponovno pobijedila svoju vršnjakinju, Ogulinku Izabelu Poljančić iz VK Sabljaci, u utrci skifova za kadetkinje B.

Prva posada četverac GIG-a Korane “zmagala” je drugu posadu svojih klupskih vršnjaka. U pobjedničkoj posadi GIG-a veslali su: Luka Ranitović, Roman Rončević, Jan Latković, Gabrijel Licitar i kormilar Joško Željeznjak. U drugoj posadi Korane veslali su: Mateo Ramovš, Erik Paprašarovski, Jan Šurić, Tin Jarnjević i kormilar Loris Ramovš.

Na ovogodišnjoj veslačkoj regati nakon dužeg vremena jedna je utrka bila međunarodna. U utrci skifova za juniore A Karlovčanin Patrik Vrabac uvjerljivo je prvi prošao kroz cilj. Francuz Teo Tassa bio je drugi, a treće mjesto pripalo je za Zagrepčanina Frana Bilanžića.

Koranaš Mario Konjevoda je očekivano pobijedio u utrci skifova za juniore A, kao i Igor Šušnjar i Mauro Bauer u dvojcu na pariće za kadete A.

U dvoboju zagrebačkih dvojca na pariće za kadete A Ivan Vučnjak i David Blagec slavili su ispred druge posade zagrebačke Croatie, kao i Juraj Rudar i Patrik Vrabac u utrci dvojca na pariće za seniore A.

Na završnoj svečanosti nazočne je pozdravila dogradonačelnica Andreja Navialić nakon što je profesionalnom treneru kluba Zlatku Katušinu uručila pehar za sveukupnog pobjednika regate. Medalje su dijelili još i zamjenica župana Martina Furdek Hajdin, predsjednik gradske i županijske sportske zajednice Želimir Feitl, predsjednik VK Korana Bruno Rogić te dopredsjednik Korane Boris Vrbanac, pobjednicima memorijalne utrke “Bruno Cetinjanin”.

– Iako je održano tek deset utrka uz nastup trideset i jednog veslača i dvije veslačice iz zagrebačkih klubova Croatia, Zagreb i Trešnjevka, Sabljaka iz Ogulina i naše Korane, regata nije izgubila na zanimljivosti. Razlog uobičajenoga nedolaska većeg broja klubova je u već završenoj veslačkoj sezoni, ali i već unaprijed utvrđenih termina. To nikako nije umanjilo kvalitetu veslanja i draž koju može pružiti samo naša karlovačka utrka na Kupi, na stazi dugoj 500 metara. Po dinamici je ta regata posebna i drugačija od svih ostalih regata u državi.  I još nešto bih rekao za kraj a to je da nas raduju i ohrabruju uspjesi koje ove godine postižu naši mladi veslači i veslačica. Potvrda je to višegodišnjeg dobrog rada u Školi veslanja – naglasio je Bruno Rogić, predsjednik VK Korana.

KAŠonline/Foto K. Pudina, N. Sužnjević

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest