PIROVA POBJEDA: Poklon kuglača Karlovca svome gradu za 440. rođendan – ugasio se Muški kuglački klub Karlovac!

Karlovačkoj sportskoj javnosti dobro je već poznata ovogodišnja sportsko – kuglačka afera okončanja sezone u 2. Hrvatskoj kuglačkoj ligi Zapad koja je rezultirala suspenzijama Janka Matuzića i Marka Latkovića te vraćanjem MKK Karlovca u niži rang, pa je nepotrebno ponavljati se. Podsjetimo tek da je u nastavku te “trakavice” dugorešku KK Staru Hižu tijekom prijelaznog roka napustilo 8 igrača, a pokušaj prelaska 10 igrača iz MKK Karlovca u dugoreški klub zaustavila je Komisija za registraciju HKS-a jer je ispisnice i pristupnice potpisala ista osoba.

“Režiseri” tog nereda su kažnjeni i kada se činilo da će svi vinovnici tog nesportskog događaja ispravno dobiti “po prstima” na duže vrijeme, strože od već dobivenih kazni, dogodio se neočekivani obrat, neposredno pred 440 rođendan grada Karlovca, kao rođendanski poklon gradu – Muški kuglački klub Karlovac s višedesetljetnom tradicijom je ugašen! To je Kuglačkom klubu Stara Hiža odškrinulo vrata za daljnje djelovanje …

Da bi u novoj sezoni mogla ponovo igrati 2. HKL Zapad Stara Hiža je ostala na samo dvojici registriranih igrača, što je nedovoljno za nastup. Kako je MKK Karlovac Hrvatskom kuglačkom savezu dostavio odluku o gašenju i praktički izlasku iz HKS-a, igrači Karlovca postaju slobodni te se mogu registrirati za drugi klub. Po tome, ako u roku od 14 dana Stara Hiža uspije registrirati još 8 karlovačkih igrača nesmetano će moći nastaviti natjecanje od jeseni, kao da se ništa nije ni dogodilo. Nema sumnje da KK Stara Hiža neće uspjeti registrirati potreban broj igrača. Time su pojedinci svoj konačan cilj ostvarili, klub im ostaje u natjecanju, a na gašenje su primorali drugi klub. Pirova je to pobjeda! Svi koji imalo više znaju o karlovačkom kuglanju smatraju – vrlo nefer i nesportski. Konačno, po čemu i kome, je to Stara Hiža važnija od Karlovca?

Karlovačka športska zajednica reagirala je promptno kažnjavanjem MKK Karlovca, a od dugoreške sportske zajednice, čiji je član KK Stara Hiža, još glasa čuti nije.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest