Bivši svjetski prvak proslavio 70-ti rođendan, među gostima i Karlovčanin Želimir Feitl

U Medveji je proslavljen jubilarni 70-ti rođendan poznatog hrvatskog sportaša, karataša i svjetskog prvaka Zagrepčanina Vjekoslava Šafranića. Proslavi su nazočili njegovi najbolji prijatelji među kojima i Karlovčanin Želimir Feitl, inače Šafranićev vršnjak koji je 70-ti rođendan proslavio ove godine u svibnju. Na proslavu rođendana došao i predsjednik Hrvatskog karate saveza Davor Cipek s tajnikom Darkom Šimuncem. Zatim, karataši s riječkog područja Berak, Birkić i Galina koji je i trener ženske karate reprezentacije, te Valentin Ćorić i mnogi drugi. Dakako, nazočni su bili i brojni Šafranićevi prijatelji iz Zagreba.

Šafranić i Feitl dugogodišnji su znanci i sportski prijatelji. Zajedno su nastupali za karate reprezentaciju Jugoslavije i zajedno su se od reprezentacije oprostili 1980. u Karlovcu na susretu Jugoslavija – SR Njemačka (12-8). Čest je gost na svečanostima najboljih sportaša Karlovca i Karlovačke županije.

U svijet borilačkih sportova Vjekoslav Šafranić krenuo je kroz karate 1966. godine. Bio je višestruki prvak Jugoslavije. U Nici je 1976. postao svjetski prvak u teškoj, a godinu prije osvojio je naslov apsolutnog europskog prvaka. Nakon desetljetnog iskustva u karateu našao se u full-contactu, disciplini koja će mu do sredine osamdesetih godina 20. stoljeća donijeti slavu i novac, status celebrityja, te reputaciju prve istinske zvijezde mješovitih borilačkih vještina u Jugoslaviji.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest