TATJANA RAŠIĆ: Nadam se da će moja ekipa pokazati velik motiv, borbenost i agresiju

U subotu 28. rujna u 1. kolu 1. Hrvatska rukometna liga – Jug, na parketu dvorane kraj Korane od 18 sati, rukometaši Karlovca dočekuju novog prvoligaša RK Senj.

S obzirom na sve što se događalo u bliskoj prošlosti s prvoligaškom momčadi Karlovca mnogo je nepoznanica kako će izgledati ovogodišnja karlovačka rukometna momčad te s kakvim izgledima ulaze u ovogodišnje natjecanje. U najavi subotnjeg susreta sumnjičave je nastojala razuvjeriti trenerica prve momčadi rukometaša Karlovca Tatjana Rašić.

– Pripremljeni smo na vrlo visokom nivou te pohvaljujem ekipu na angažmanu tijekom priprema. Kadeti su se dobro uklopili u sustav rada i prihvatili su način priprema tako da su svi u top formi – odgovara trenerica Rašić na naše pitanje o tome koliko je dobro momčad pripremljena za predstojeće natjecanje i nastavlja:

– Problem je s nekolicinom igrača koji su 2-3 tjedna kasnili s pripremama (Bačić, Janjanin … op.a.). U principu oni su nadoknadili propušteno.

– Zdravstveno stanje je u redu. Sitne ozljede su u hodu rješavane, neki igrači su bili na poštedi u prijateljskim utakmicama. Sad je s njima sve u redu – kaže Rašić.

MOMČAD KARLOVCA ZA SEZONU 2019./2020.: Ivan Bačić (rođen 1992.), Filip Begić (1998.), Karlo Capan (1997.), Mateo Crnković (1996.), Juro Čakarić (2000.), Luka Baršić (2003.), Filip Domjančić (2000.), Marin Cindrić (2000.), Ivica Frketić (1991.), Antonio Glumac (1991.), Bruno Horvat (2001.), Leon Hrvojević (2000.), Mihael Janjanin (2000.), Matija Jurčević (2000.), Dino Lemić (2003.), Jakov Makarun (2000.), Patrik Mrljak (1999.), Mateo Radočaj (1998.), Fran Bosiljevac (2002.), Dario Magdić (2002.), Sandro Boka (2002), Luka Busak (2002), Ivor Hreljac (1994), Fran Bajac (2002), Robert Ribić (2002.). Trenerica je Tatjana Rašić.

Kakav rezultat očekujete u 1. kolu subotu sa Senjom? – Igrači jedva čekaju da sve skupa krene i svi su se zaželjeli utakmice. Prva službena utakmica biti će određeni pritisak i nervoza i stoga očekujem težak susret. Senj je novi prvoligaš i u Karlovac dolazi neopterećen imperativom pobjede. Znam da imaju čvrstu obranu te savršen spoj mladosti i iskustva. Nadam se da će moja ekipa pokazati velik motiv, borbenost i agresiju. Trkački smo također spremni. Naravno, očekujem pobjedu.

Gdje je karlovačka momčad u odnosu na ostale ekipe 1. HRL Jug? – Prerano je još to procijeniti. Prva dva-tri kola dati će odgovor i na to pitanje. Imamo informaciju da se Kaštela pojačala, da su kvalitetni i pretpostavljam da će kao i prošle godine biti u borbi za vrh ljestvice, Crikvenica se također pojačala, imaju kvalitetu, Kozala je vratila braću Dunato koji su igrali Premijer ligu. Rudar Labin je također iz Premijer lige i mogu biti jaki … Gdje smo u toj konkurenciji mi, ne znam? Vjerujem da ne bi trebali biti u situaciji da se borimo za ostanak. Sigurna sam međutim da ćemo u svakoj utakmici dati maksimum. Uzmimo si malo vremena neka prođu prva dva tri kola da vidimo stanje u drugim ekipama pa ćemo biti pametniji – kaže za kraj Tatjana Rašić.

Rukometašice u subotu od 20 sati dočekuju riječki Zamet

Igračice RK Škola rukometa Karlovac 1. kolo 2. Hrvatske rukometne lige – Zapad s ekipom riječkog Zameta igraju u subotu, nakon Karlovca i Senja, s početkom 20 sati u Školskoj sportskoj dvorani. – Imamo iskustva iz prošle sezone, dobar izbor igračica i vjerujem u našu pobjedu – rekao je trener Dražen Keča. Dobra je vijest da se nakon dužeg izostanka zbog ozljede u ekipu vratila iskusna igračica Kristina Vuković.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest