RUKOMET: “Senjski uskoci” nadmudrili “žabare”, rukometašice izgubile od riječkog Zameta

U 1. kolu 1. Hrvatske rukometne lige – Jug momčad HRK Karlovca, viceprvak prošlogodišnjeg prvenstva, izgubio je domaći meč protiv novog člana Prve lige RK Senj 30:29 (16:12).

Ako je suditi po onoj narodnoj izreci da se “prvi mačići u vodu bacaju” onda rukometaši Karlovca još imaju šanse popraviti propušteno.

“Senjski uskoci” su zaslužno uzeli bodove “žabarima”. Domaćinu su pružili šansu samo jednom tijekom 60 minuta da dođu u vodstvo (2:1). I to je bilo sve! Ostatak utakmice protekao je u sigurnom vodstvu gostujućih igrača. Tek pred sami kraj utakmice Karlovčani su se približili na gol razlike (27:28, 28:29, 29:30). Dok je “veteran” Bačić imao snage Karlovčani su se koliko-toliko držali a kad je njemu ponestalo “inspiracije” sve je “palo u vodu”. Gostujućeg vratara Jeličića (12 obrana) domaći igrači pogađali su poput mete na streljani, a Senjanin Barbić je bio nezaustavljiv (11 golova) za karlovačku obranu.

Što više reći o susretu čije se ishod zbog niz okolnosti koje su se dogodile karlovačkoj momčadi uoči ovogodišnjeg prvenstva, mogao se nažalost predvidjeti? Karlovac unatoč svega nema opravdanja zbog neigranja reprezentativca Čakarića, i što je Horvat bio povrijeđen, kad je Senj pokazao više borbenosti, htijenja i želje za pobjedom. Dakle, svega onoga što je nedostajalo domaćim rukometašima.

Očigledno je da će trenerica Tanja Rašić i njen mentor Miloš Đanković morati više poraditi na psihološkoj pripremi svojih igrača. Upravu kluba da i ne spominjemo – nije nigdje ih bilo! Oni možda nisu ni znali da je počelo prvenstvo?

I na kraju vratimo se na početak teksta – ako se radi o “prvim mačićima” onda Karlovac još ima šanse. Ako ne …

Zanimljivost ovoga kola je da su tri gostujuće momčadi odnijele pobjedu (Senj, Kozala i Buzet). U sljedećem kolu Karlovac odlazi u Labin k momčadi Rudana.

Za Karlovac su igrali: Horvat 1, Capan 5 Bajac 1, Janjanin 3, Bosiljevac 2, Radočaj (1+1), Hreljac 1, Bačić 8 (1), Hrvojević 2, Mrljak 1, Crnković 2, Magdić 3, Cindrić, Frketić, Lemić, Glumac (7+1). Trenerica Tatjana Rašić.

PORAZ IGRAČICA RKŠR KARLOVAC OD ZAMETA

Rukometašice RK Škola rukometa Karlovac su u 1. kolu 2. Hrvatske rukometne lige – Zapad ugostile su u dvorani kraj Korane riječki Zamet. Susret je završen pobjedom gostujuće ekipe 26:24 (12:11).

Za RK Škola rukometa Karlovac nastupile su: Britvec, P. Bačić 6, Stepić 2, Peretić, Španić, Vuković 5, Korač, Dolinar, Kučinić 3, Novković, Krizmanić, Palajsa 1, Jurišić, A. Bačić 3 (3), Medved 2, Keča. Trener Dražen Keča.

– Pobijedila je iskusnija ekipa. Moja ekipa nije razočarala – kratko je komentirao susret Dražen Keča, trener karlovačkih rukometašica

U 2. kolu karlovačke rukometašice ponovno igraju u Školskoj sportskoj dvorani gdje im dolazi druga ekipa zagrebačke Lokomotive.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest