CROATIA OPEN: Šest medalja osvojili su karlovački i dugoreški tekvondaši

U Zagrebu je održan 25. Croatia Open (G-1 turnir) na kojem je nastupilo 512 kadeta i juniora iz 173 kluba iz 44 države. Nastupili su TKD Karlovac, TKD Prana, TKD Banija Pandas  i TKD Duga Resa.

TKD KARLOVAC: Magdalena Ljubić i Josip Vuljanić osvojili brončane medalje

Taekwondo klub Karlovac nastupio je s tri natjecatelja. Prva je na tatami izašla Magdalena Ljubić u kategoriji kadetkinja -37 kg pobijedivši predstavnicu Bugarske rezultatom 3:1. U polufinalnoj borbi Ljubić je izgubila od predstavnice Italije rezultatom 1:12 te se okitila brončanom medaljom. Josip Vuljanić je u kategoriji juniora +78 kg izgubio je polufinalnu borbu rezultatom 11:21 protiv predstavnika Italije i tako je ostao brončani. Martin Štefanac je nastupio u kategoriji juniora -59 kg te izgubio u prvom kolu rezultatom 15:27 protiv predstavnika Italije kojem je pružio dobar otpor, međutim nije bilo dovoljno za pobjedu.

TKD PRANA: Latković i Macut za Pranu izborili dvije medalje

Ivan Latković, kadet do 61 kg osvojio je srebrnu medalju, pobijedivši u prvoj borbi Ondrej Janika iz Češke rezultatom 17:6. U drugoj borbi dočekao ga je predstavnik iz splitskog Marjana, Duje Hajduk, kojeg je pobijedio 9:2 . U polufinalnoj borbi pobijedio je Slovenca, Tian Kranjeca, rezultatom 9:1. U finalu ga je dočekao Grga Dugac iz Hrvatske, od kojeg je izgubio rezultatom 6:17.

Aleksandra Macut, kadetkinja do 55 kg, osvojila je brončanu medalju pobijedivši tri borbe. U prvoj borbi pobijedila je Austrijanku Lotte Cammerlander 10:4. U drugoj borbi savladala je Ivu Petrović iz Srbije, dok je u borbi za medalju pobijedila na zlatni bod Ivanu Djaković iz Hrvatske. Četvrtu borbu izgubila je 3:10 od Maše Marić iz Srbije.

Kadetkinja Leona Grubiša je u kategoriji do 41 kg izgubila od predstavnice iz Italije Houda Hamroudi (1:5) koja u finalnoj i vrlo izjednačenoj borbi izborila srebro. Oscar Kovačić, kadet do 49 kg, izgubio je od predstavnika Kosova Dennis Blacca (8:31) koji je na kraju osvojio zlatno odličje. Junior Nikola Brnardić izgubio je od Francuza Souleyman Alaphilippe kojem je u finalnoj borbi vrlo tijesno pobjeglo zlato.

Junior Nikola Brnardić i kadeti Leona Grubiša i Oscar Kovačić ovoga puta naišli su na vrlo težak put do odličja te su već u prvim borbama naletjeli na favorite koji su osvojili zlatna i srebrna odličja.

TKD BANIJA PANDAS: Matuziću zlatna medalja, kadeti ekipno četvrti

Natjecatelji Taekwondo kluba Banija Pandas nastupili su s četiri sportaša od kojih je najuspješniji bio kadet Lucio Matuzić (-41 kg) osvojivši zlatnu medalju. Matuzić je u prvoj borbi pobijedio hrvatskog predstavnika 22:4, drugoj borbi Srbina 24:5, u polufinalu Nijemca 16:13. U finalu je savladao 22:9 hrvatskog reprezentacije iz niže kategorije te aktualnog viceprvaka Europe.

U ekipnom plasmanu kod kadeta Pande su osvojile 4. mjesto od 173 tima.

Kadet Petar Fičko (-45 kg) je u prvom kolu pobijedio Austrijanca 15:7, dok je u četvrtfinalu izgubio od talijanskog predstavnika 11:16. Juniorka Lucija Hrebac (-59 kg) izgubila je od Talijanke 2:7, a seniorka Kristina Čerina (-67 kg) izgubila je od srpske predstavnice 4:6.

TKD DUGA RESA: Dominiku Aršuliću zlatna medalja

Dugorešanka Tea Trupkovic nastupila je u kategoriji kadetkinja do 50 kg ali je već u prvom meču bila zaustavljena, dok je Dominik Aršulić nanizao tri pobjede i okitio se zlatnim odličjem u kategoriji kadeta +65 kg.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest