IN MEMORIAM: Preminuo Stjepan Medek – Medo, bivši košarkaš i jedan od najtalentiranijih igrača koje je Karlovac imao

Stjepan (Stevica) Medek – Medo preminuo je u 67. godini. Posljednji ispraćaj biti će u srijedu, 27 studenoga 2019. u 15 sati na rimokatoličkom groblju na Dubovcu.

Sedamdesetih godina prošlog stoljeća igrao je košarku za KK Karlovac 67. Slovio je za jednog od najtalentiranijih karlovačkih košarkaša. Igrao je za juniorsku momčad Karlovca 67 koja je 1971. godine osvojila naslov prvaka SR Hrvatske te je bila finalist juniorskog prvenstva Jugoslavije.

Između 1967. i 1973. godine kada je karlovačka košarka stagnirala i kad su se igrači KK Željezničara rasipali po drugim klubovima, Stjepan Medo Medek igra za drugoligašku momčad Karlovca 67.

Povodom 40-te godišnjice KK Željezničar, 1986. godine, u ŠSD je odigran turnir uz sudjelovanje jedne “šarene” studentske reprezentacije iz SAD-a, splitske Jugoplastike, reprezentacije Jugoslavije za koju je tada nastupio Dražen Petrović i karlovačkog Željezničara. Stjepan Medek je tada, uz Franju Arapovića iz Cibone, Vladu Divca iz Partizana, Vladana Alanovića iz Jugoplastike i Zorana Radovića iz Crvene Zvezde, pojačao momčad Željezničara koja je na tom turniru osvojila treće mjesto.

Uspješnu sportsko-košarkašku igračku i trenersku karijeru završio je u Košarkaškom klubu Beti iz Metlike gdje je živio, a prije dvije godine se vratio u Karlovac.

Tužnu vijest objavili su i slovenski mediji https://www.kosarka.si/umrla-belokranjska-legenda-ki-jo-je-hotela-olimpija/

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest