Prijatelji se u nevolji poznaju: Unsko-sanski kanton prvi ponudio pomoć karlovačkoj Bolnici

Unsko-sanski kanton iz susjedne BiH prvi je ponudio pomoć karlovačkoj Bolnici.

Opća bolnica Karlovac, podsjetimo, u sinoćnjem je nevremenu ostala bez dijela krova, a iako šteta još nije točno utvrđena, pretpostavlja se da se radi o stotinama tisuća kuna.

Pomoć u sanaciji štete ponudio je premijer Unsko-sanskog kantona Izudin Saračević, koji je danas kontaktirao župana Ivana Vučića, poručeno je iz Županije.

– Nakon konzultacija sa sanacijskim upraviteljem OB Karlovac dr. Suadom Crnicom konstatirano je da se u ovom trenutku šteta nastala na bolnici sanira i da ponuđena pomoć iz susjednog i prijateljskog Unsko-sanskog kantona nije potrebna, poručili su iz Županije, dodavši da se župan zahvalio u ime svih premijeru, te svim institucijama i građanima Kantona koji su nesebično ponudili pomoć u sanaciji štete.

Ova gesta još je jednom potvrdila dobrosusjedske i prijateljske odnose Karlovačke županije i Unsko-sanskog kantona, ali i onu staru narodnu “prijatelj se u nevolji poznaje”. Nakon katastrofalnog požara, koji je prije nekoliko godina poharao bolnicu u Bihaću, Karlovac i Županija pomogli su im financijski te ponudili zbrinjavanje bolesnika bihaćke bolnice u OB Karlovac.

Susjedi u BiH nam to, očito je, nisu zaboravili.

KAportal.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest