Rukometaši Karlovca poraženi u Varaždinu – sad je trenutak da ih karlovačka rukometna publika podrži

Prema očekivanju karlovački rukometaši nisu imali puno izgleda u Varaždinu gdje su u 16. kolu Premijer lige poraženi od HRK Varaždin 1930 rezultatom 36:29 (19:15).

Do 20. minute igrači trenera Požege dobro su se držali te nisu dozvolili domaćoj momčadi da se odmakne više od gol-dva razlike (10:10, 11:10, 12:10,12:11). Posljednjih 10 minuta prvog poluvremena Varaždinci dolaze na 4-5 golova razlike pa se s tom razlikom otišlo i na odmor. U nastavku igre drugoplasirani varaždinski premijer ligaš i favorit u ovom susretu sigurnom vodstvom od 7-8 golova razlike ima kontrolu nad utakmicom te na kraju zaslužno i očekivano osvajaju prvenstvene bodove.

Za Karlovac su igrali: Karić (4+0), Glumac (5+0), Kordić, K. Capan 2, Perajica 4, Šnajder 2 (1), Bačić 6, Mrljak, Crnković 2, Sudarić 1, Obranović 7, Smojver 5, Frketić. Trener Dragomir Požega.

Kod Karlovčana solidno su odigrali Bačić, ObranovićSmojver i Perjaca ali je to bilo nedovoljno za nešto više od časnog poraza. Nakon povrede i dužeg izbivanja iz igre u momčad se vratio Sudarić. Na drugoj strani, gotovo svi igrači Varaždina upisali su se u listu strijelaca a Karlovčanin u redovima varaždinskog kluba, Tomislav Špruk, u sedam pokušaja postigao je 4 gola za svoju novu momčad.

Nova prilika momčadi bivšeg kapetana a sada trenera Požege da popravi loš dojam ukazuje se u zadnja dva kola bez obzira što jednu utakmicu igraju u gostima a jednu na domaćem parketu. Pobjedama protiv Gorice i Zameta morali bi uknjižiti prvenstvene bodove te tako s boljom pozicijom startati u Ligi za ostanak (starta 24./25. 3.) gdje će se trebati izboriti da bi i sljedeće sezone igrali u društvu najboljih hrvatskih momčadi.

Posljednja dva kola iz prvog dijela natjecanja u Premijer ligi HRK Karlovac igra, u 17. kolu (10./11.3.) odlaze u Veliku Goricu gdje ih dočekuje Goricom, a tjedan dana kasnije (17./18.3.) u u posljednjem kolu prvog dijela natjecanja u Karlovcu dočekuju riječki Zamet.

Nakon 17. kola Karlovac je na 8. mjesto od 10 momčadi sa 12 bodova, jednim bodom više od pretposljednjih Sesveta i četiri od posljednjeg Metalca, a dva boda manje od 5. Umaga i 6. Zameta te bod manje od sedmoplasirane Gorice.

U muci se prepoznaju prijatelji. U to ne bi trebalo sumnjati! Sad je pravi trenutak da ih karlovačka rukometna publika podrži i pomogne da najbolja momčad za 2017. godinu u Karlovcu i Karlovačkoj županiji ponovno ne potone u niži rang jer pitanje je da li bi se i drugi put izvukli iz “gliba” u koji su bili upali.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest