Dragomir Požega, trener rukometaša Karlovca: Subotnji derbi sa Zametom za nas je najvažnija utakmica sezone

Na parket dvorane kraj Korane u subotu dolaze rukometaši riječkog Zameta, prije posljednjeg kola šestoplasirana (16 bodova) momčad ljestvice Premijer lige. Dočekuje ih pretposljednji Karlovac sa 12 bodova. Međutim, plasman na ljestvici sad i nije toliko bitan koliko je važno da u posljednjem susretu prvog dijela Karlovac zabilježi pobjedu protiv Zameta jer se bodovi prenose u Ligu za ostanak gdje će se od 6 momčadi 4 boriti za ostanak u Premijer ligi. U slučaju poraza od Zameta Karlovčani bi u Ligi za ostanak gdje nastavljaju igrati, za igranje u društvo premijerligaša i dogodine, morali dobiti sve utakmice kod kuće i barem 2-3 u gostima što je, s obzirom na igru koju su dosad prikazali, gotovo nezamislivo ostvariti. Prema tome, karlovački rukometaši u subotu igraju najvažniju utakmicu sezone!

Trenutna ljestvica Lige za ostanak otprilike bi zgledala ovako: Umag 12 bodova, Zamet, Gorica i Sesvete po 10 bodova, Karlovac 8 bodova i Metalac 6 bodova.

– Nama u posljednje vrijeme baš i ne ide dobro. Poklopile su nam se povrede nekih ključnih igrača tako da nismo uigrani onako kako bih htio i kako sam zamišljao da će biti, a što je rezultiralo porazima. Naročito su nam teško pali porazi kod kuće. Ne izvlačim se i ne prebacujem krivnju na drugog. Isključivo smo si sami krivi što smo se doveli u takvu situaciju – iskren je trener Karlovca Dragomir Požega.

U zadnjem kolu igraju Karlovac – Zamet i Metalac – Sesvete, a Umag i Gorica igraju s klubovima s vrha tako da im se ti bodovi ne računaju i eventualnoj Ligi za ostanak. – Da, to je tako. Ne možemo računati na to da će netko odigrati za nas. Objektivno je za očekivati da će Varaždin svladati Goricu, a da Poreču nisu potrebni bodovi protiv Umaga jer su već osigurali igranje u Ligi za prvaka. Hoće li, na primjer, posljednji Metalac pobijediti Sesvete? Moramo se izboriti za pobjedu, konačno i za ostanak u Premijer ligi što i je naš konačan cilj.

Rekli smo da neće biti lako, a da li je moguće pobijediti s igrom kakvu ste prikazali u zadnjim kolima Premijer lige? – Sve je moguće pa i ‘drveni šparet’! Zezam se, po naravi sam optimist a takav sam bio i kao igrač… Da, vjerujem u svoje igrače i pozitivan rasplet za našu momčad. Međutim, naglasio bih da su neki klubovi prije, a i nedavno, uložili u svoj igrački kadar a mi gotovo ništa. Da su se Riječani pojačali sa da solidna kineska igrača, te da je nakon zadnje pobjede njihova momčad sada moralno dosta ‘nabrijana’ i da će s takvim motivom doći na susret u Karlovac, koji je njima važan kao što je i nama. Zadnji porazi dosta su nas deprimirali pa sad radimo na tome da igrači ozbiljno shvate o kakvoj se utakmici radi. Što još reći? Jako je važno da dobijemo Zamet, stignemo Zamet i Goricu jer dva kluba ispadaju. Biti ću puno pametniji ako pobijedimo u subotu?!

Možete li ponoviti igru s Porečom, prva utakmica kad ste bili preuzeli momčad? – Rekao sam već, sve je moguće pa i ‘drveni šparet’ ha, ha,ha… Siguran sam da ćemo dati sve od sebe kako bi pobijedili i osvojili bodove.

U koliko sve to skupa završi dobro za klub, kako dalje? – Morali bi dobiti potporu uprave kluba za rekonstrukciju momčadi, nešto slično kako je Dinko Đanković napravio u Poreču. Trebali bi ući u rizik i pomladiti momčad a ostaviti samo one iskusne igrače za koje ćemo biti sigurni da im je interes ostati igrati u Karlovcu i cilj pomoći u stvaranju nove mlade karlovačke momčadi. Svi koji razmišljaju o odlasku a igračku sreću žele potražiti negdje drugdje, treba ih pustiti jer bi nam svojim ostankom samo otežavali situaciju – odlučan je Požega.

Vjerujemo da će subotnji derbi sa Riječanima koji se igra u ŠSD s početkom u 18 sati prepoznati i karlovačka publika te žustrim bodrenjem s tribina pomoći svojim rukometašima da ostvare ovu važnu pobjedu.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest