Rukomet: Unatoč velikoj želji i borbenosti Karlovčani u zadnjim sekundama utakmice poraženi od riječkog Zameta 26:25

Karlovac je završio natjecanje u Premijer ligi a nastavit će ga u Ligi za ostanak koja počinje 24./25. ožujka. Uz Karlovac igrat će još: Zamet, Umag, Gorica, Sesvete i Metalac.

Igrač Karlovca Matija Perajica protiv Zameta je odigrao najbolju utakmicu otkako se vratio u matični klub, a ujedno je bio i najbolji igrač utakmice. Nažalost, Perajica je bio i najveći tragičar ovog važnog susreta jer je u velikoj želji da postigne pobjednički gol i iskoristi priliku za pobjedu koju je Karlovac imao 15-ak sekundi prije kraja kod rezultata 25:25, izgubio loptu u napadu. Riječanin Patrik Martinović se najbolje snašao te iz kontre postiže 26. gol za Zamet koji tako odnosi važne bodove iz Karlovca. Konačan rezultat 25:26 (11:13).

U završnici se odigravala prava sportska drama na parketu dvorane kraj Korane. U 54. minuti je 23:23. Gosti u 55. minuti ponovno dolaze u vodstvo od gol razlike (23:24). Kod 24:24 golman Karlovca Denis Karić brani kontru Zamečana. U 58. minuti Karlovac vodi sa 25:24, a minutu kasnije Karić brani sedmerac Goliku ali Riječani ipak postižu ‘egal’ (25:25). ‘Rovovska bitka’ za bodove vodi se u posljednjih 30 sekundi utakmice, Na kraju je ipak sportska sreća “pomazila” riječki Zamet.

Požega: Unatoč poraza sam optimist te vjerujem da ćemo i dogodine igrati u Premijer ligi

– Bila je to najbolja igra moje momčadi u ovom dijelu prvenstva. Prva prvenstvena utakmica, muška, rezultatski neizvjesna, ligaška za bodove. U prevelikoj želji imali smo previše tehničkih grešaka, bolje reći da smo učinili neke gluposti koje su nam se osvetile. Ali, nemam što zamjeriti svojim igračima, pokazali su veliku volju i borbenost. Što da još kažem? To je sport, na kraju se posrećilo protivničkoj momčadi koja je pobijedila, isto tako smo i mi mogli pobijediti. Idemo dalje, naš je cilj ostati u ligi, optimist sam i vjerujem da ćemo unatoč teškom rasporedu uspjeti u tome te i dogodine igrati u Premijer ligi – kaže trener Karlovca Dragomir Požega.

Pored Perajice kod Karlovca su dobro igrali Frketić, Karić i Obranović, a u redovima Zamečana Martinović, Golik te Kinez Chen.

KARLOVAC  25 (11) ZAMET         26 (13)

KARLOVAC – ŠSD gledatelja 800. SUCI: Gubica (Višnjevac) i Milošević (Osijek). NADZORNIK: Seferović (Zagreb) SEDMERCI: Karlovac 5/3, Zamet 3/2. ISKLJUČENJA: Karlovac 4 minute (Frketić 2, Crnković 2). Zamet 10 minuta (Kružić 2, Načinović 2+2, Majić 2, Chen 2). KARLOVAC: Glumac (1+0), Karić (5+1), Radočaj, Kordić, Hadrović, Capan, Janjanin, Perajica 8, Šnajder 3 (2), Frketić 2, Bačić 3, Mrljak, Crnković 2, Sudarić 2, Obranović 3, Smojver 2 (1). TRENER Dragomir Požega. ZAMET: Wang (2+1), Lučin, Vučko 2, Jeličić, Grgurević , Martinović 5, Njegovan, Kružić 3, Sorić (2+1), Načinović 2, Tomljanović, Starčević 1, Majić 1, Dunato, Golik 7 (2), Chen 5, TRENER Drago Žiljak. IGRAČ UTAKMICE: Matija Perajica (Karlovac).

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest