1. Hrvatska teniska liga: Sjajnim nastupom karlovački tenisači nadigrali Ponikve

I ove sezone karlovački tenisači predvođeni Dejanom Gačićem, Igorom Perakom, Pavlom Kukićem i Matijom Glazerom natječu se u najelitnijem domaćem teniskom društvu, 1. Hrvatskoj teniskoj ligi, koja broji 12 momčadi podijeljenih u dvije skupine. Karlovčani se nalaze u skupini “Franjo Punčec”, makar bi im možda bilo draže da su u skupini “Josipa Palade”, koji je nekada i sam trenirao većinu karlovačkih tenisača i zlatne generacije.

Za što bolji rezultat nadmeću se s igračima TK Ponikve, TK Kvarner, TK Osijek, TK Ogulin i TK Chromos Savice. U prvom susretu glatko su poraženi na svom terenu sa 7:0 od Riječana da bi u 2. kolu napravili pravi mali sportski podvig i sa 4:3 bili bolji od direktnog konkurenta u borbi za opstanak predstavnika TK Ponikve.

Nakon pojedinačnih susreta imali su prednost od 3:2 zahvaljujući odličnom Igoru Peraku, rutiniranom Luki Kutanjcu i maratonskom meču Filipa Marića kome je trebalo 3,5 sata za važan bod i pobjedu. Pobjednički bodove donio je teniski par Gačić i Perak. Iskusni teniski lisac i trener Karlovčana Dejan Gačić znao je kako treba postaviti parove da bi se došlo do ukupne pobjede koja se na kraju može pokazati i kao ključna u borbi za opstanak. Ispalo je tako da gostima nije pomogla niti činjenica što ih je vodio Igor Šarić, nekada i sam izvrstan tenisač i jedna od važnijih karika u našem stručnom stožeru Davis cup reprezentacije.

– Vjerujem da smo napravili važan iskorak u očuvanju prvoligaškog statusa. Po nekoj mojoj računici dovoljna bi nam trebala biti još dva boda i onda bi smo bili sigurni da ćemo se i slijedeće godine natjecati u najboljem društvu. Sve u svemu do sada možemo biti zadovoljni prikazanim – smatra alfa i omega karlovačkog tenisa Dejan Gačić – Gajo.

Sljedeći susret Karlovčani igraju kao gosti već u subotu kod favoriziranog TK Ogulin.

REZULTATI Pojedinačno: Filip Marić – Filip Šaler 67(5) 63 62, Dejan Gačić – Tomislav Podvinski 16 16, Igor Perak-Vjekoslav Skenderović 42 ret, Matija Glazer- Vanja Blažun 16 16, Luka Kutanjac- Marko Mijačević 57 63 76(3). Parovi: Marić Kutanjac- Šaler, Podvinski 62 36 9/11, Perak, Gačić- Blažun Mijačević 64 64.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest