Igor Pruginić pobjednik teniskog turnira u memorijalnoj kategoriji, a kod dama ovogodišnji naslov ponijela je Natalija Zorić

dav

Na teniskim terenima u Vrbanićevom perivoju, u organizaciji Teniskog kluba Karlovac, završen je tradicionalni 25. memorijalni teniski turnir koji se igra u spomen i u čast svih poginulih hrvatskih branitelja. Podsjetimo da su iz redova TK Karlovac život na oltar Domovine položili hrvatski branitelji Bruno Majoli i Nenad Bunčić.

REZULTATI

U muškoj konkurenciji do 30 godina najuspješniji je bio Marko Višnjić ispred Tomislava Brauna. Treće mjesto pripalo je Stefan Greb. U glavnoj +35, odnosno memorijalnoj kategoriji, igrao se odličan tenis, Na kraju je za prvog ‘mušketira’ proglašen Karlovčanin Igor Pruginić dok je drugo mjesto pripalo Marinu Mikši ispred Nenada Baste, prošlogodišnjeg pobjednika. U kategoriji 40+ najbolji je bio Ivan Ban koji je kao pobjednik svoje skupine u finalu nadigrao Pavla Kukića sa 75/61. Treće mjesto pripalo Adalbertu Havašu koji je sa 75/63 nadigrao Slavena Mavrovića. Vrlo zanimljivo bilo je i u kategoriji +55 u kojoj je slavio Borislav Manojlović ispred Mladena Lukića i Olega Ivkovića. U najstarijoj kategoriji +60, igrači su pokazali da još uvijek nisu za ‘staro željezo’. Pobijedio je Ivan Drčalić iz Zagreba, drugo mjesto pripalo Kruni Krajnoviću, treće mjesto podijelili su domaći veterani Zdenko Selaković i Božidar Brajković.

Kod dama najbolja je bila Natalija Zorić, dok je drugo mjesto pripalo Magdaleni Bačić, a treća je bila Tatjana Basar.

Od samog početka natjecanja veterana 25. Memorijalni teniski turnir u Karlovcu oduvijek je spadao u red najboljih i najuspješnijih. Gotovo da nema tenisača veterana u Hrvatskoj koji u proteklih 25 godina barem jednom nije zaigrao na ovom po mnogima najboljem natjecanju u organizaciji Teniskog kluba Karlovac. Danas većina bivših, ali i rekreativnih tenisača, zna reći kako ima puno natjecanja ali samo jedan ima ono nešto drugo i posebno. To je i ove godine dokazao jubilarni 25. Memorijalni turnir u Vrbanićevom perivoju, natjecanju koje se održava u čast i u spomen na sve poginule hrvatske branitelje. Unatoč velikom trudu domaćina razlog manjeg odaziva nego proteklih godina leži u činjenici nejasnog i nejedinstvenog vođenja glavnih udruga tenisača veterana na najvišoj razini.

– Upravo zbog njihovih razmirica najviše su ‘stradali’ tenisači što na sreću nikako nije umanjilo čari i kvalitetu odigranih mečeva. Tako je ukupno u pet muških i jednoj ženskoj kategoriji nastupilo tridesetak natjecatelja. U svim dobnim kategorijama igralo se po sistemu svatko sa svakim tako da je svaki natjecatelj imao najmanje tri odigrana susreta. Dobrih mečeva, odlične zabave uz vrhunsku hranu nije nedostajalo – naglašava tajnik kluba Božidar Brajković.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest