U Selcu je započeo najveći i najpoznatiji gimnastički kamp u središnjem dijelu jugoistočne Europe

Tradicionalni Ljetni gimnastički kamp u Selcu započeo je i ove godine. Gimnastičari i gimnastičarke iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske okupili su se u Hostelu Karlovac u Selcu kako bi započeli svoje ljetne pripreme.

Kamp je podijeljen u dva dijela. Prvi turnus započeo je 25. srpnja i trajati će do 2. kolovoza kada započinje drugi turnus koji treba završiti 9. kolovoza 2018. Pripreme kampa započele su u ponedjeljak 23. srpnja postavljanjem velikog šatora te postavljanjem gimnastičkih sprava u utorak. Sokolaši su si dali truda kako bi priredili što bolje uvjete za svoje sportske prijatelje. U tim aktivnostima mogli smo vidjeti i predsjednika kluba Ivana Jankovića, predsjednika Gimnastičkog saveza Karlovačke županije Željka Šančića, kao i trenere profesionalce Tinu Kućan, Marijana Šančića i Ivana Šimunovića, ali i starije vježbače kluba predvođene Petrom Furač koja je najbolja karlovačka gimnastičarka i aktualna sportašica Karlovca i županije.

U prvom turnusu okupilo se 130 gimnastičarki i gimnastičara iz GD Zelena Jama iz Slovenije, gimnastičari iz Mađarske, GK Rijeka, GK Dišpet iz Šibenika, GK Samobor, GK Filip Kok Fićo iz Duge Rese te članovi GK Sokola iz Karlovca koji su organizatori i svojevrsni domaćini. Međutim, stvarni domaćini su djelatnici Hostela Karlovac iz Selca koji su s brižnim i agilnim direktorom Dariom Smojverom, inače članom HZSN-a, učinili sve kako bi se svi članovi kampa osjećali ugodno i dobrodošli.

– Lijepo je vidjeti hrvatsko zajedništvo na djelu i spoj svih generacija kluba – ističe Željko Šančić, predsjednik Gimnastičkog saveza Karlovčake županije koji je već više desetljeća glavni kreator gimnastičkih aktivnosti u Karlovcu i pokretač Gimnastičkog kampa u Selcu.

Gimnastičari privlače brojne poglede znatiželjnika koji prate organizaciju rada i treninge. Vrlo zanimljivo je uživo vidjeti gimnastičke atrakcije na obalama najljepšeg mora na svijetu. Među gledateljima smo primijetili i poznatog sportskog novinara, glavnog urednika SPTV i predsjednika HZSN-a Juru Ozmeca koji nam je u kasnijem razgovoru afirmativno ocijenio treninge gimnastičara.

– Rad gimnastičara je vrlo intenzivan i svaki dan u razdoblju od 7 do 23 sata predviđa tri treninga dnevno, kupanje, društvene igre i izlete. Od zabavnih programa istaknimo igre bez granica, maskenbal, talent šou i kao krunu svakog turnusa već uobičajenu ‘gimnastičku akademiju’ s atraktivnim elementima koji plijene pozornost brojne publike. Provodi se i obuka neplivača kao i upoznavanje sudionika s pružanjem prve pomoći utopljenicima – kaže Šančić.

– Primijetili smo da i ostali gosti Hostela s osobitom pozornosti prate rad gimnastičara, a neki od njih su se pridružili i treninzima. Za primjer bih spomenuo jednu skupinu djevojaka iz Francuske kojima je glavni voditelj naš legendarni ‘Kiko’ – dodaje Ivan Janković, predsjednik GK Sokol Karlovac.

– Ako je suditi po prvom danu tada očekujemo još jedno uspješno druženje gimnastičara u najvećem Ljetnom gimnastičkom kampu za koji volimo kazati da je najveći i najpoznatiji u središnjem dijelu jugoistočne Europe – zaključuje ovaj razgovor predsjednik karlovačkih Sokolaša.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest