Veslački klub pred nadolazeću zimu zaštitio klupski objekt od vremenskih nepogoda

Veslački klub Korana završio je prošli tjedan zaštitu drva na objektu Veslačkog doma koji je izgrađen 1935. godine.

– Zaštitu drvenog objekta potrebno je svake tri do četiri godine obnoviti od vremenskih nepogoda ukoliko ne želimo da nam objekt ‘propadne’koji je inače pod zaštitom kao kulturno dobro – objašnjava predsjednik kluba Bruno Rogić i nastavlja:

– Ovu investiciju koja bi nas inače koštala oko 15-20 tisuća kuna riješili smo dijelom iz vlastitih sredstava a dijelom iz donacije. Ovom prigodom se zahvaljujem i gospodinu Safetu Šumaru, ocu naših bivših veslača Irme i Dine, koji nam je ofarbao, zaštitnim slojem zaštitio, cijeli objekt uz takozvanu ‘sindikalnu cijenu’. U tvrtki Šumara zaposlen je i veslač Josip Grgurić koji se posebno angažirao oko radova na Veslačkom domu.

Podsjetimo da je prije otprilike mjesec završeno uređenje kanala oko Veslačkog doma i objekta restoran tako da se voda više ne slijeva na objekt već u Kupu. Narednih mjeseci, najkasnije do početka nove veslačke sezone, jedan od sponzora i prijatelja kluba – Drvo trgovina Mikša d.o.o., obećao je obnoviti kompletan stari splav tako da će veslači od proljeća moći nesmetano i lakše s čamcima u vodu na trening.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest