Veslač Mario Konjevoda prvim mjestom na Jarunu potvrdio dobru formu, u subotu jesenska klupska regata

Veslački klub Zagreb i Veslački savez Zagreba organizirali su na jezeru Jarun tradicionalnu sprint veslačku regatu “Zagreb 500” (sprinterske utrke na 500 metara). Održane su 34 utrke od kategorija kadeta do seniora u obje konkurencije te mix utrke. Nastupili su svi zagrebački klubovi i karlovačka Korana sa šest posada samaca, od kadeta do seniora.

Mario Konjevoda je potvrdio svoju dobru ovogodišnju formu odnijevši zlatnu medalju u samcu za juniore B. Drugo mjesto i srebrnu medalju osvojio je Luka Hajdin nastupivši u utrci samca za kadete A. U istoj disciplini veslali su još i Igor Šušnjar i Mauro Bauer. Šušnjar je osvojio 3. mjesto i brončanu medalju dok je Bauer bio peti. U kategoriji samaca za seniore Korana je imala dvije posade. Josip Grgurić je zauzeo 4. mjesto, a Juraj Rudar je bio peti.

Ovom utrkom završeno je natjecanje veslača prema kalendaru Hrvatskog veslačkog saveza za ovu godinu što ne znači i da će prestati klupske aktivnosti. Lijepa jesen i dobro vrijeme iskoristit će se za trening na vodi a s nižim temperaturama i hladnijim vremenom aktivnosti će biti nastavljeni veslanjem na suhom, ergometrima i u teretani.

Korana će pak, u subotu 20. listopada (od 16 sati), održati tradicionalnu jesensku klupsku regatu na Kupi kojom će završiti ovogodišnju natjecateljsku sezonu u Karlovcu.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest