Rukometaši odlaze u Metković na možda najteže gostovanje dosad – no nikad se ne zna kako će se ‘rulet zavrtjeti’

U 10. pretposljednjem kolu jesenskog dijela prvenstva 1. Hrvatske lige Jug, rukometaši Karlovca odlaze u subotu, 1. prosinca 2018. u Metkoviću gdje ih dočekuje RK Metković Mehanika. Iako su Metkovci trenutno na četvrtom mjestu ovog ligaškog natjecanja momčad nije bez ambicija. Dapače, nakon podosta godina posta grad na delti Neretve koji je hrvatskom rukometu dao čitavu plejadu odličnih igrača reprezentativaca (braća Jerković, Kaleb, Goluža, Dominiković, Jelčić, Medić, Markota, Metličić, Balić, Pušnik, Kljajić, Matošević, Markovski i trener Ivica Obrvan). Jedina poveznica reprezentacije i grada na Neretvi u zadnje vrijeme jesu bivši izbornik Željko Babić i njegov pomoćnik Petar Metličić, koji su u Metkoviću ostavili traga kao igrači, odnosno treneri.

Dakle, Metkovci su s novom mladom momčadi skriveni favoriti koji se nadaju prvom mjestu i plasmanu u Premijer ligu. Dovoljno kako bi zaključili da Karlovac odlazi na možda najteže gostovanje u ovom dijelu natjecanja.

– Naravno da je Metković kao domaćin favorit u ovom susretu, te da trener Filip Romić ima solidnu momčad koja će imati žustru podršku s tribina, no to nikako ne znači da ćemo se unaprijed predati i da odlazimo s bijelom zastavom. Ne, to nikako. Unatoč ozbiljnih problema koji našu ekipu već duže vrijeme drže u neizvjesnosti pri sastavljanju momčadi jer nikad ne znamo hoće li se oporaviti igrači koji zbog povreda izostaju s treninga i utakmica, nadam se našoj dobroj igri i jakom otporu domaćoj momčadi. Odlazimo neopterećeni imperativom osvajanja bodova i tu je naša prednost. Dakle, prednost u dobroj igri a to moji mladi igrači mogu i znaju pružiti. Zašto ne i bodovima. Vidjet ćemo, nikad se ne zna kako će se ‘rulet zavrtjeti’ – optimist je uoči odlaska u Metković trenerica Tatjana Rašić, što je dobro jer tako i igračima ulijeva sigurnost.

Bez obzira kako utakmica u Metkoviću završila pravi derbi prvog dijela prvenstva biti će idući tjedan kad u posljednjem kolu jesenskog dijela na parket dvorane kraj Korane dolazi prvoplasirani Dubrovnik koji trenutno ima tri boda više od drugoplasiranog Karlovca a u ovom kolu odlazi na megdan kod trećeplasirane Ribole Kaštela.

Vrlo zanimljivo kolo, pričekajmo kakvu nam vijest donosi subotnja večer!

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest