Skupština SRK Pedala Laganini: Članovi i prijatelji kluba prošle godine “pedalirali” preko 50.000 kilometara

pedala-300x203.jpg
Jedna od 76 “pedalinih” biciklijada

Sportsko – rekreacijski klub Pedala Laganini održao je redovnu godišnju skupštinu, a prošla godina je protekla u znaku 10 godišnjice. Za tu prigodu organizirana je izložba fotografija u prostoru “Knjižnice za mlade” te tribina u Gradskoj knjižnici “I. G. Kovačić”.

Tijekom godine članovi “pedale” su odvezli 76 klupskih vožnji s ukupno prijeđenih blizu 6.500 kilometara, a kad to usporede i s odvezenim kilometrima članova na klupskim vožnjama dolazi se do podatka da su 2016. godine “pedalirali” preko 50.000 kilometara.

Izvješće o radu, koje je prihvaćeno u cijelosti, podnio je predsjednik Vladimir Latković.

– Kao i svake godine, vozili smo po svim godišnjim dobima, svim vremenskim uvjetima, po svim vrstama terena, od brzih i opasnih državnih cesta do šumskih putova. Izmjenjivali su se kratki nedjeljni klasici sa izazovnim 100+ kilometarskim ekspedicijama. Zahvaljujući suhoj zimi, najhrabriji su već prije tradicionalnog početka sezone, naše ‘Proljetne biciklijade’, odvezli 12 klupskih vožnji. Od proljeća su se redovne klupske vožnje izmjenjivale s već standardnim jednodnevnim ekspedicijama. Tako smo “kolesima” 16. travnja vozili u nepoznato po Suhoj krajini u Sloveniji, družili se s medvjedima 7. svibnja u Gorskom kotaru na putu prema Brodu na Kupi, opuštali se u divljini Skradske gore 18. lipnja, borili se sa zagorskim bregima oko Marije Bistrice na Veliku Gospu, a ujesen, 30. listopada, obišli smo i malu hidroelektranu Ozalj, jednu od najstarijih i najljepših hrvatskih hidroelektrana – rekao je Latković.

Posebno se osvrnuo na pet klupskih biciklijada koje su imale solidnu posjećenost.

3. travnja 2016. održana je 7. Proljetna biciklijada. Odazvalo je 90 biciklista na laganoj vožnji od Karlovca do Trga, pa preko Ozlja, Grduna i Zadobarja nazad u Karlovac. Posebno se zahvaljujem našem suorganizatoru Mjesnom odboru Trg. – 26. svibnja 2016. održana je 10. Tijelovska biciklijada, koju održavamo povodom blagdana Tijelovo, na koju je topao i vedar dan izmamio velik broj zaljubljenika u bicikl. Iz Karlovca je krenulo 79 biciklista. Na cilju, ribnjaku Šumbar, vrijeme je proletjelo u dobroj zabavi uz tradicionalne kobasice, roštilj i razna osvježenja. – 25. lipnja 2016. godine, povodom obilježavanja dana osnivanja 110. brigade HV i Dana državnosti, održali smo 9. biciklistički maraton ‘Putevima 110. brigade’, na relaciji Karlovac-Lasinja-Topusko-Gvozd-Muljava-Vojnić-Karlovac. Sudjelovao je 21 biciklist. Poslije ručka i druženja u Planinarskom domu Muljava, s povratkom u Karlovac prevalili čitavih 160 km.

– Naglasak bih stavio na naš najbolje uhodani projekt, tj. na biciklijadu ‘Karlovačke 4 rijeke’, koju smo po 6. puta organizirali 10. srpnja 2016. godine, povodom rođendana grada Karlovca, 13. srpnja. Kružna tura dužine 95 km obilazi sve 4 karlovačke rijeke – iz Karlovca preko Barilovića i Generalskog Stola do Lešća, zatim dalje preko Bosiljeva, Vukove Gorice i Netretića do Grduna, te konačno preko Pokuplja i Hrnetića natrag u Karlovac. Zahvaljujući lijepom vremenu odazvalo se 130 iz Karlovca, Rijeke i Zagreba – naglasio je predsjednik SRK Pedala Laganini.

Perjanica među biciklijadama

bila je četverodnevna županijska biciklijada ‘Od Kupe do Kapele’, čija kružna trasa obilazi svih 5 gradova i 17 općina Karlovačke županije, a koja je prošle godine održana po 7. put. Na vožnji je sudjelovalo 15 članova kluba. Krenuli su iz Karlovca do Ozlja i Ogulina, drugi dan preko Saborskog i Rakovice do Slunja, treći dan preko Cetingrada i Topuskog do Lasinje te četvrti dan od Lasinje preko Vojnića, Krnjaka, Bariloviča i Duga Rese do Karlovca, tako da je pređeno ukupno 390 km. Zabilježen je i poduhvat četvorice članova – ‘Ironman pedala’, kada su početkom srpnja u neprekidnoj 24-satnoj vožnji odvezli trasu Županijske biciklijade, duljine 390 km te uz počasni krug oko Karlovca dosegnuli nepojmljivu brojku od 400 km u jednom danu i noći. Sudjelovali su i na biciklističkim događajima drugih klubova i organizacija: Guslača u organizaciji BK Munjara, Krašićka biciklijada u organizaciji SD Miljokaz, te memorijalna biciklijada ‘Bajina etapa’.

– Najveći projekt kluba u protekloj sezoni je svakako osmodnevna kružna biciklistička ekspedicija ‘Lijepom našom’. Planom puta prevezli smo oko 700 km i posjetili NP Paklenica, Park prirode Velebit i NP Plitvice. Sudjelovalo je 12 članova našeg kluba. Svi smo bili oduševljeni prirodnim ljepotama Lijepe Naše. Pojedini naši članovi klub sudjelovali su i na biciklističkim vožnjama po Europi – izvijestio je članstvo predsjednik kluba Vladimir Latković.

Pohvalnice su primili najzaslužniji za promociju kluba i biciklizma u 2016. godini. Sva izvješća (o radu i financijsko) kao i plan i program rada te financijski plan za 2017. godinu usvojeni su jednoglasno.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest