Baseball sezona počinje 25. ožujka, prvi domaći susret Olimpija 83 igra 8. travnja protiv slovačkih Angelsa

Pred nama je nova baseball sezona, a prvu provjeru karlovački bejzbolaši trebali bi imati već ove nedjelje u prijateljskom susretu u Zagrebu. Tjedan kasnije, ukoliko dozvoli vrijeme, predviđen je 2. Memorijalni turnir Dragutin Gales na kojem bi trebali nastupiti Vienna Ducks, Beograd 96 te jedna američka momčad iz NATO baze u Avianu u Italiji.

Nova baseball sezona službeno počinje 25. ožujka, a prvi vikend Karlovčane očekuju dva gostovanja u sklopu hrvatskog prvenstva – u subotu u Zagrebu kod Medvednice, a u nedjelju u Varaždinu kod Vindije. Već tjedan dana kasnije kreće i Interliga, u kojoj će najjaču skupinu ove sezone činiti dvije hrvatske (Olimpija 83 i Nada Split), dvije slovačke (Apollo Bratislava i Angels Trnava) te po jedna srpska (Beograd 96) i slovenska (Zajčki Ljubljana) momčad.

Karlovački bejzbolaši na startu gostuju u Beogradu 1. i 2. travnja, pa će službenu ovosezonsku premijeru na svom stadionu imati 8. i 9. travnja, kada će u Karlovcu ugostiti Angelse iz Trnave.

U novoj sezoni, posebno od lipnja, bit će i dosta promjena u sastavu. Za Olimpiju 83 će i ove godine igrati Amerikanac Mitch Keim, još jednu sezonu odigrat će iskusni Branko Nenadić, a treninzima su se vratili i Dario Vojak te Dario Latković. U Karlovac u sklopu suradnje sa BK Ljubljana stiže i pet mladih slovenskih bejzbolaša, koji će biti itekako potrebni u drugom dijelu natjecanja. Naime, Antonio Horvatić, Krunoslav Gojković i Pavao Karin startat će u sezonu u karlovačkom dresu, no u lipnju odlaze na nekoliko mjeseci u Japan, gdje će trenirati i igrati u sklopu baseball akademije pa se na njih neće moći računati u završnici sezone. Slobodan Gales se oporavlja od operacije i sigurno će igrati od početka sezone, ali je upitno hoće li i kada moći startati kao pitcher.

Karlovčane ove sezone očekuje i novi nastup u europskom Kupu CEB u kojem su prošle godine osvojili sjajno treće mjesto. Ove godine završnica je u Pragu od 6. do 11. lipnja.

Dakako, vrlo aktivni bit će i mladi bejzbolaši. Novo izdanje najveće međunarodne dječje sportske lige, Little League Baseball – Croatia North, starta 25. ožujka upravo u Karlovcu.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest