TKD Banija Pandas viceprvak Hrvatske, Kristina Čerina najuspješnija tekvondašica prvenstva

Seniorsko prvenstv Hrvataske

u taekwondo održano je u Imotskom a TKD Banija Pandas nastupio je s tri sportašice s kojima je ostvario najuspješniji ekipni rezultat. Seniorke kluba postale su viceprvakinje Hrvatske.

Pojedinačno najuspješnija “Pandovka” bila je najmlađa tekvondašica Kristina Čerina (-68 kg) koja se bori u juniorskoj i seniorskoj selekciji. Ona je 3 pobjede osvojila svoju prvu seniorsku zlatnu medalju te je s najvećim skorovima u pobjedama proglašena najboljom seniorkom državnog prvenstva (33:0,  35:2, 32:9).

Iva Požega (+68 kg) također je osvojila svoju prvu seniorsku medalju, gdje je u 1. kolu pobijedila svjetsku i europsku prvakinju u taekwondou i kickboksu rezultatom 18:3. U finalu je izgubila od iskusnije državne reprezentativke 1:10.

Mateja Kunović (-53 kg) nastupila je po prvi puta u većoj težinskoj kategoriji  te u prvom kolu pobijedila je odličnu Splićanku rezultatom 9:3, dok je za medalju naletjela na aktualnu državnu prvakinju iz Imotskog od koje je poražena rezultatom 4:11.

– Na početku godine najavljivao sam dobar ekipni plasman u seniorskoj konkurenciji koji nam još nedostaje u klub među ostalim kadetskim i juniorskim titulama. U Imotskom su postignuti odlični rezultati iako sam očekivao medalju od Mateje i zlato od Ive jer bi s tim medaljama bili prvaci Hrvatske. Ovo je najveći ekipni plasman na seniorskom prvenstvu. Do sada smo dva puta bili četvrti. Ove godine očekujemo još lijepih rezultata na juniorskom i kadetskom te Europskom prvenstvu – kaže trener Neven Trbojević.

TKD Karlovac na seniorskom prvenstvu

Taekwondo klub Karlovac nastupio je na seniorskom prvenstvu Hrvatske u minimalnom sastavu u muškoj i ženskoj konkurenciji. Andreja Ivas SEN +73 kg (bp) osvojila je 3. mjesto, dok su bez plasmana postali Ivan Horvat SEN -68 kg (bp) i Josip Lokner SEN -63 kg (bp).

Karlovčani u taekwondo reprezentaciji

Objavljena su imena Hrvatske taekwondo reprezentacije koja će nastupiti na Europskom prvenstvu u formana u Grčkoj (Rodos,  7.-8. svibnja 2017.). Od Karlovčana pozvani su veteran Zdravo Ferenčina, seniorka Matea Beršinić, junior Borna Zlatarić i  kadet Ivan Karić.

11. Memorijal ”Josip Jović”

Na 11. Memorijalnom taekwondo turniru ”Josip Jović” nastupilo 560 natjecatelja iz 60 klubova, uglavnom iz Hrvatske i BiH.

– Taekwondo klub Karlovac do sada je nastupio na gotovo svim turnirima, ali iz opravdanih razloga ovog puta nismo mogli nastupiti u većem broju – kaže trener Miro Brežan.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest