Prva mjesta na veslačkim regatama proteklog vikenda osvojili junior Josip Grgurić i mlađi kadeti Mauro Bauer i Igor Šušnjar

Na jedinoj pravoj veslačkoj stazi u Hrvatskoj, jezeru Jarun u Zagrebu, proteklog su vikenda održane dvije regate – Veslački kup “Miljenko Finderle” i Inter City regata. Veslači karlovačke Korane nastupili su pojedinačno i u kombiniranim posadama s veslačima zagrebačke Mladosti, Trešnjevke i Jaruna.

VESLAČKI KUP “MILJENKO FINDERLE”

Patrik Vrabac je u skifu za juniore B zauzeo 5. mjesto u B finalu, dok je u istoj konkurenciji Mario Konjevoda bio šesti u A finalu. Josip Grgurić je osvojio 1. mjesto u A finalu utrke skifova za juniore A, a Vedran Stojaković je u istoj kategoriji bio prvi u B finalu. Juraj Rudar zauzeo je 6. mjesto u kvalifikacijama utrke skifova za seniore, dok Davor Stojaković nije dovršio tu kvalifikacijsku utrku (puklo je veslo). Juraj Prokopec (Jarun) i Dominik Šutalo (Korana) nastupili su u kombiniranom dvojcu za seniore te osvojili 2. mjesto u A finalu. Druga kombinirana posada seniorskog dvojca na pariće u kojoj su veslali Mislav Cindrić (Korana) i Fran Zulfikarpašić (Mladost) zauzela je 4. mjesto u A finalu.

INTER CITY REGATA 2017.

Mauro Bauer i Igor Šušnjar osvojili su 1. mjesto u A finalu dvojcu na pariće za mlađe kadete.

U kombiniranim posadama u seniorskim četvercima nastupila su i tri člana VK Korana. Dominik Šutalo veslao je sa Zvonimirom Soldom (Mladost), Jurjem Prokopcem (Jarun) i Borisom Cesarcem (Trešnjevka). Njihov četverac na pariće osvojio je 2. mjesto u A finalu. Juraj Rudar i Mislav Cindrić su nastupili s Pavlakom (Trešnjevka) i Zulfikarpašićem (Mladost). Njihova posada je kroz cilj A finala prošla četvrta po redu.

– Zadovoljan sam nastupima naših veslača na obje regate koje su mi na neki način bile generalka za prvenstvo države koje će se održati sljedeći vikend. Optimist sam za naš dvojac na pariće za lake seniore u kojem će nastupiti Dominik Šutalo i Mislav Cindrić, a medalju očekujem i od Jurja Rudara koji će nastupiti u skifu – kaže trener Zlatko Katušin.

KAŠonline

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@kaportal.hr ili putem forme Pošalji vijest